• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
17. januar 2014 - Bentley

Inspireret af ’Bentley Boy’

Bentley afslører ny limited edition Mulsanne.

Der findes tre farvekombinationer, der er henholdsvis Ghost White, Damson og en særlig to-tonet kombination af Fountain Blue og Dark Sapphire. Der findes tre farvekombinationer, der er henholdsvis Ghost White, Damson og en særlig to-tonet kombination af Fountain Blue og Dark Sapphire.

Bentley

Med den nye Birkin Mulsanne har Bentley skabt en særlig Limited Edition af sin topmodel forbeholdt europæiske kunder. Som navnet antyder, er inspirationen hentet fra Sir Henry ’Tiger’ Tim Birkin, den legendariske Bentley Boy, der var en af de helt store personligheder i motorsport i 20’erne og 30’erne. Den særlige Birkin Mulsanne indeholder en række detaljer fra dengang.

Tre særlige farver
Der er i høj grad tale om en Limited Edition, da der kun bliver fremstillet 22 eksemplarer af den særlige Birkin Mulsanne. Derfor findes der også tre særlige farvekombinationer, der er henholdsvis Ghost White, Damson og en særlig to-tonet kombination af Fountain Blue og Dark Sapphire.

En særlig nummereret plade i dørsiden og et unikt 21-tommer fælgdesign inspireret af den oprindelige Mulsanne konceptbil, er blandt de særlige kendetegn på Birkin-udgaven. Akkurat som en 3D-udgave af Bentleys logo broderet ind i nakkestøtterne og indlagt i både ædeltræspaneler samt de særlige picnicborde. Derudover medfølger et håndsyet bagagesæt, der er individuelt nummereret og matcher interiøret. 

Annoncér gratis din bil på bilpriser.dk

Mulliner Driving Specification
En lang række detaljer er blevet udvalgt specielt til Mulsanne Birkin, fra den omfattende liste over options. Derudover er Mulliner Driving Specification en del af det omfattende standardudstyr, og som noget ganske særligt findes en unik Sport-indstilling til den elektroniske undervogns Drive Dynamics Control-system.

For passagererne på bagsædet i Birkin Mulsanne findes den særlige Entertainment Specification med to 8-tommer LCD-skærme, DVD-afspiller og WiFi-hotspot, Naim for Bentley audiosystem og iPads integreret i de håndlavede picnicborde i ædeltræ.

Besøg Billånsoversigten her!

En hyldest til Tim Birkin
Den unikke Birkin Mulsanne er inspireret af det, der sandsynligvis ville være resultatet, hvis Tim Birkin kunne specificere en Mulsanne i dag. Med sine suveræne præstationer og sin uovertrufne luksus ville Bentleys topmodel uden tvivl fryde den gamle ’Bentley Boy’. Med sine unikke detaljer og enestående specifikation bliver den nye Limited Edition Birkin Mulsanne i stedet et minde om en af de store personligheder i Bentleys historie.

Birkins første Bentley blev købt af ren og skær kærlighed, men lidt efter lidt blev han mere og mere involveret i Bentleys indsats i motorsport. Birkin spillede en afgørende rolle i udviklingen af den legendariske Blower-Bentley i 1928. Birkin vidste, at for at bevare sit forspring i motorsport måtte Bentleys biler have flere kræfter. Så ved hjælp af en kompressor øgede han effekten af Bentleys 4 ½ Litre motor fra 130 til imponerende 242 hk.

Birkin overbeviste Bentleys nye ejer, Woolf Barnato og investoren Dorothy Paget om at støtte en produktion på 50 biler. Derefter kvalificerede Birkin den nye ’Blower-Bentley’ til Le Mans. Det var denne bil, og den frygtløse måde Birkin kørte den på, der gjorde ham til et så enestående kapitel i historien om Bentley.

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.