• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
25. februar 2014 - Applus Bilsyn

Cyklister blæser på reglerne

Undersøgelse viser, at cyklisterne blæser på reglerne.

Der er fart på hos cyklisterne - måske også for meget. Ifølge ny undersøgelse kører mange cyklister dagligt udenom trafikreglerne. Der er fart på hos cyklisterne - måske også for meget. Ifølge ny undersøgelse kører mange cyklister dagligt udenom trafikreglerne.

Applus Bilsyn

Mange cyklister og fodgængere ser tilsyneladende stort på reglerne i trafikken, viser ny undersøgelse.

Er du for nylig også stødt på en cyklist uden lys på cyklen, selvom det var buldrende mørkt, så er du langt fra alene. Næsten hver anden bilist oplever dagligt, at cyklister kører uden lys, når det er mørkt.

Det viser tallene fra en ny undersøgelse foretaget af Applus Bilsyn, der har spurgt 2.330 bilister. Kun 0,5 procent svarer, at de aldrig oplever cyklister kører uden lys på cyklen, når det er påkrævet.

"Undersøgelsen afspejler jo kun de observationer, som danske bilister gør sig. Men selvom vi ikke har interviewet cyklisterne, så tror jeg umiddelbart, at tallene meget rammende illustrerer, hvad mange bilister ofte oplever i storbyerne: Nemlig, at der er pres på, og at det er nødvendigt at orientere sig grundigt i trafikken, så ingen kommer til skade. De bløde trafikanter overholder desværre ikke altid de skrevne regler, selvom de er til for deres egen sikkerhed,” siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk


Hver tredje cyklist over for rødt

Undersøgelsen viser desuden, at 19 procent af bilisterne dagligt oplever cyklister, der kører mod færdslen i ensrettede gader. Henholdsvis 35 og 38 procent oplyser, at de dagligt møder cyklister og fodgængere, der går over for rødt.

"Der er ikke nogen tvivl om at cyklisterne kan gøre rigtig meget for deres egen sikkerhed, ved at gøre sig synlige, køre lovligt og meget vigtigt at være opmærksomme på sine medtrafikanter adfærd og hensigter,” siger Søren Troels Berg, specialkonsulent hos Rådet for Sikker Trafik i en kommentar til undersøgelsens resultater.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.