• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
10. marts 2014 - Renault

Den nye Renault Twingo

Nyskabende Twingo indtager Geneve Motorshow.

Ganske som sin forgænger, der blev præsenteret på Paris Motorshow i september 1992, kommer den nye Twingo med fire frække farver: Lyseblå, hvid, gul og rød. Ganske som sin forgænger, der blev præsenteret på Paris Motorshow i september 1992, kommer den nye Twingo med fire frække farver: Lyseblå, hvid, gul og rød.

Renault
 
Det var næsten symbolsk, at Renault afholdt det første pressemøde på Geneve Motorshow. Et pressemøde, hvor klædet blev trukket af den nye Twingo. En mikrobil, der i den grad står ud fra resten i segmentet.
 
Da ingeniørerne og designerne gik i gang med New Twingo var det med åbent sind, men med en klar ambition om at hente inspiration fra den originale Twingo fra 1992, og fra den ikoniske Renault 5.  Resultatet er lykkes. New Twingo er en ny, innovativ, adræt bil, hvor køreglæden er i førersædet.

Med to trecylindrede motorer - tilmed er placeret under bagagerummet og hjulene plantet helt ude i det allersidste, der er tilbage af bilens hjørner, er der skabt en bil, der har så meget ekstra kabineplads, at man normalt skal op i en bil, der er en helt klasse større for at opleve noget lignende.

Små og stærke motorer

Heller lille og vågen end stor og doven. Det gælder også de to benzinmotorer som man kan få den nye Twingo med. Begge er tre cylindrede og med hhv. 70 og 90 hk.

Helt ny er den 70 hk SCe motor. Det er en 999 ccm motor uden turbo. Den har et moment på 91 Nm og er til stede ved lave omdrejninger og fås med stop&start funktion. Vil man have mere power er der hentet forstærkning fra den nye Clio og Captur. Det er nemlig her den 90 hk turbobenzin motor er hentet. Den er på 898 ccm og har et drejningsmoment på 135 Nm Start & Stop funktion er standard

Vurdér din bil på bilpriser.dk

Fest og farver
Ganske som sin forgænger, der blev præsenteret på Paris Motorshow i september 1992, kommer den nye Twingo med fire frække farver: Lyseblå, hvid, gul og rød.

Men det er ikke Twingo inspiration det hele. Går man bagom bilen ser man, at der også hentet inspiration fra Renault 5 i designet af den nye Twingo. De brede skuldre over baghjulene bringer minder om den ligeledes baghjulstrukne Renault 5 Turbo og bagrudens udformning ligeså.

Fronten på bilen prydes naturligvis af Renaults nye design - identitet med det store Renault logo, der matcher de nye store forlygter og LED lygterne.

Men en ting er design – noget andet er anvendeligheden i daglige brug. Og her tager New Twingo et spring af de større. Især på det danske marked har det været et massivt handicap at den nuværende Twingo kun har kunnet fås i en tre –dørs version. New Twingo kommer nu udelukkende som 5- dørs, hvilket rammer spot on i de danske bilkøberes krav til en lille og praktisk bil.

Den nye Twingo låner også fra den nye Clio – hvilket blandt andet gør sig gældende, når man kigger på dørhåndtagene på bagdørene, der også i Clio er skjulte.


Nyskabende interiør
Men hvad er det hele værd, hvis ikke det indre følger med? Det gør det heldigvis i den nye Twingo. Instrumentpanelet har stilrene former og optager ikke mere plads end nødvendigt. Mest iøjefaldende er speedometeret, der er placeret centralt i førerens synsfelt. Sæderne er også innovative med integrerede nakkestøtter, så også her trækkes der designmæssige tråde til den filosofi, der prægede interiøret på den første Twingo.

Takket være et nyt koncept der hedder Flexicase ® kan Twingo udstyres med en lang række forskellige opbevaringsmuligheder. Eksempelvis net under bagsædet, opbevaringsrum i fordørene og flytbar midterboks mellem forsæderne. Tilsammen giver det en ekstra kapacitet på hele 52 liter inde i kabinen.

At motoren er placeret i en 49 graders vinkel under gulvet giver et 219 liters stort bagagerum med helt fladt gulv. Bagsædet kan nedfældes 50/50 hvilket giver 1.35 meters lastlængde og lægger man forsædet ned i passagersiden har man hele 220 cm at brede sig på. Ikke dårligt for en bil der er 3.59 meter lang.

Gå til Billånsoversigten her!

Styr bilen med din smartphone
At være på – betyder i den grad noget i disse år. Og på det er man i den nye Twingo, hvor man har to forskellige muligheder for kommunikation med omverdenen. Enten gennem den nyeste generation af R-Link – eller med det billigere alternativ R&GO for din smartphone.

R & GO ® applikationen kan downloades gratis af Twingo-ejere og gør det muligt at koble den til bilens radio. Via en menu med tydlige ikoner er det nu via din smartphone muligt at få 3D navigation, Bluetooth telefoni, media system med ex Spotify og sidst men ikke mindst kørecomputer.

R & GO ®-radioen er forberedt så alle typer smartphones kan monteres på instrumentbordet i øjenhøjde. R & GO ® programmet er kompatibelt med både Android og iOS operativsystem

Man kan også få den nye Twingo med den seneste version af R-Link systemet, der er integreret i instrumentbordet.

Ny Twingo – teknisk data kort
Længde: 3,59 m
Bredde: 1,64 m
Højde: 1,55 m
Venderadius: 8.65 m
Akselafstand: 2,49 m
Maximal lastlængde: 2,20 m
Bagagerums kapacitet: 219 liter
Opbevaringskapacitet: 52 liter
 
Motorer:
SCe 70: benzin, 3 cylindre, 999cc, sugmotor, 70 hk, 91 Nm
TCe 90: benzin, 3 cylindre, 898cc, turbo, 90 hk, 135 Nm

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.