• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. marts 2014 - Applus Bilsyn

Papir på bilens tilstand kræves af flere købere

Hver anden brugtbilskøber ønsker papir på bilens tilstand.

Nye tal viser, at folk på udkig efter en brugtbil lægger stor vægt på at se kontrolpapirer på bilens tilstand, så de undgår et dårligt køb. Nye tal viser, at folk på udkig efter en brugtbil lægger stor vægt på at se kontrolpapirer på bilens tilstand, så de undgår et dårligt køb.

Applus Bilsyn

Brugtbilssalget vokser eksplosivt lige nu. Ny undersøgelse fra Applus Bilsyn viser, at over halvdelen af bilejere på udkig efter en brugtbil ønsker viden om bilens tilstand, før de køber.

Forhandlere og især private danskere, der skal sælge en brugt bil, har langt lettere ved at få bilkøbernes opmærksomhed, hvis de kan dokumentere bilens tilstand.

En n y undersøgelse fra Applus Bilsyn, foretaget blandt 2.330 bilejere, viser, at 54 procent af de adspurgte ønsker, at den bil, de ser på, er brugtbilstestet eller synet for nylig.

Fortryd et ringe køb
"Tallene fortæller, at folk på udkig efter en brugtbil lægger stor vægt på at undgå et dårligt køb og derfor efterlyser kontrolpapirer på bilen. Tilstandsattesten, der også fungerer som en billig brugtbilstest til en plovmand, giver et klart indblik i bilens tilstand og sikrer to ting: For det første at en privat bilkøber ikke sætter sine penge i en bil, som reelt ikke er pengene værd. For det andet gør tilstandsattesten det muligt at reklamere ved et privat bilkøb,” siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk

Ifølge landets største markedsplads for køb og salg af brugte biler, Bilbasen.dk, var der i 2013 hele 498.000 brugtbilstransaktioner i Danmark, hvilket er en stigning i forhold til de foregående år. For tre år siden udgjorde brugtbilssalget mellem private en fjerdedel af den samlede bilhandel, sidste år voksede det til en tredjedel.

Forbrugere ønsker udgiftsoverblik
Og både køber og sælger lægger stor vægt på, at bilens papirer er i orden, før den skifter ejermand.

"Bilkøbere er meget mere rationelle og ser på bilen som en forbrugsvare på linje med en eksklusiv vaskemaskine. Folk fokuserer på at holde de samlede omkostninger nede efter købet. Overvejer man at købe en dyr bil udenom en forhandler, lægger køberne vægt på, at bilen er nysynet, så de ved, den holder lidt længere. Vi anbefaler dog også vores kunder at få testet tilstanden på bilen hos f.eks. Applus Bilsyn. Det er en detaljeret forkontrol, der giver et præcist indblik i fejl og mangler samt mulighed for at reklamere.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.