• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
7. april 2014 - Peugeot

Den nye Peugeot RCZ R

Acceleration fra 0-100 km/t på under 6 sekunder.

RCZ R er udviklet som en banebil, men kan i ligeså høj grad være komfortabel og bruges civiliseret på landevejen i hverdagen. RCZ R er udviklet som en banebil, men kan i ligeså høj grad være komfortabel og bruges civiliseret på landevejen i hverdagen.

Peugeot

Med RCZ R har Peugeot lanceret den mest potente serieproducerede model i mærkets historie. 270 hestekræfter under motorhjelmen, et vægt/effekt forhold på 4,7 kg/hk og en acceleration 0-100 km/t på under 6 sekunder.

RCZ R er et produkt fra Peugeot Sport og den er resultatet af en fine-tuningsproces med Peugeot Sports testekørere, som har gennemtestet den på bane. Deres høje krav til eksempelvis bremseevne har ført til valget af faste kalibre med fire stempler, som giver en kontant bremsepedal med kort vandring.

Den mest potente serieproducerede model i Peugeots historie
RCZ R er udstyret med en nyudviklet 1.6 l THP turbo benzinmotor med direkte indsprøjtning. Den har en ydelse på 270 hk ved 6.000 omdrejninger og et maksimalt drejningsmoment på 330 Nm.

”For at opnå en ydelse på 270 hk og 330 Nm i en serieproduceret motor på 1.6 liter, som samtidig skal kunne holde til sporty brug på bane, har vi været nødt til at tage nye løsninger fra motorsportens verden i brug. Peugeot Sport har alle forudsætninger for at gennemføre sådan et projekt og de komplementeres af Peugeots R&D afdeling, som har bidraget med deres erfaringer fra den industrielle side for bl.a. at sikre holdbarhed”, fortæller Thierry Chauvet, RCZ R Drive Train Development Manager.

Arbejdet med aerodynamikken har øget downforcen bagtil takket være en ny spoiler, som sikrer stabilitet ved høj fart uden at reducere performance. Ønsket om at reducere vægten har styret udviklingen af specielle dele, hvilket har givet en vægtreduktion i forhold til 200-hk versionen af RCZ. Med en vægt på 1.280 kg har RCZ R således et vægt/effekt forhold på 4,7 kg/hk.

En eksklusiv signatur
RCZ R er udsmykket med matsorte buer og titanium baggrund i forlygterne. Undervognen er sænket yderligere med 10 mm, og med brede 19” hjul fremstår den som limet til vejen. De særlige fælge er signeret med et R i aluminiummet. De er specielt designede til at rumme de nye større bremser og de røde bremsekalibre med Peugeot Sport-logo.

Når man sætter sig ind i RCZ R, modtages man af skålformede sportssæde, som er udviklet af Peugeot Sport, et lille sporty rat og en kort gearstang med gearknob i aluminium, der tillader hurtige gearskift – alt sammen features, som bidrager til en dynamisk køreoplevelse.

RCZ R er udviklet som en banebil, men kan i ligeså høj grad være komfortabel og bruges civiliseret på landevejen i hverdagen. Den tilpasser sig førerens kørestil afhængigt af trykket på speederen, og med et brændstofforbrug på 15,9 km/l ved blandet kørsel er den ligeså anvendelig uden for banen som en inciterende sportscoupé. RCZ R har hvæsset kløerne og er allerede nu parat til at forføre danskerne.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.