• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. april 2014 - Applus Bilsyn

Få bilen klar til påskeferien

Påske: Kør uden om motorstop og bøder.

Rejser du på bilferie, er det en god idé at få gennemgået bilen inden afgang og undgå motorproblemer og miljøzonebøder. Rejser du på bilferie, er det en god idé at få gennemgået bilen inden afgang og undgå motorproblemer og miljøzonebøder.

Applus Bilsyn

Bilferien via Tyskland i påsken ender for nogle med motorproblemer og bøder. Tjek miljøzonereglerne og bilen før afgang, så du kører uden om ekstra udgifter.

Tyskland er for tusindvis af danskere det foretrukne rejsemål, når de tager afsted på en to-tre dages bilferie i påsken. Det fortæller en af Danmarks mest benyttede arrangører af bilferier, Risskov Bilferie.

”Danskerne rejser især på bilferie i Tyskland og Danmark, og vi sælger bl.a. mange hotelophold og kortere ture til de smukke, danske købstæder, samt wellness-ophold især til Nordtyskland. Danskerne vil slappe af i nogle tilfredsstillende rammer, nyde god mad og besøge et par spændende byer. Det kan de i Tyskland til en overskuelig pris,” siger Hans Fredsted, administrerende direktør hos Risskov Bilferie.

Gamle biler i farezonen
Imidlertid kører mange danskere ind i problemer på bilferien syd for grænsen, oplyser Applus Bilsyn.

"Ud af de ca. 2,2 mio. personbiler herhjemme, er halvdelen over ti år. På lange rejser, hvor bilen kører et par tusinde kilometer med 3-5 passagerer og ekstra oppakning, presses bilen hårdt. Det fører til ekstra mange sammenbrud især blandt de ældre, mere slidte biler. Skal man gardere sig mod uheld, er det en god idé at få kontrolleret bilen, før man tager afsted,” siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

Undgå bøde - husk miljømærke!
Danskere, der skal til Tyskland i Påsken eller senere, skal desuden sikre sig, at bilen er forsynet med et miljømærke i forruden. Hele 69 tyske byer har anno 2014 indført miljøzoner og hver forseelse koster 40 Euro.

"Reglerne for de tyske miljøzoner strammes løbende. Derfor er det en god idé at kontrollere præcist, hvilke regler der gælder, før man kører afsted. Stadig flere byer accepterer kun biler med grønne mærker. Det gule mærke gælder dog stadig for udenlandske bilister til og med udgangen af 2014. Herefter skal alle have et grønt miljøzonemærke. Det røde miljøzonemærke er ikke længere lovligt noget sted i Tyskland,” siger Per V. Rasmussen, Applus Bilsyn.

Faktaboks: Sådan finder og bestiller du det rigtige miljøzonemærke
På Applusbilsyn.dk kan du benytte "Applus Miljøzonevejlederen” og se, hvilket miljømærke din bil har mulighed for at få samt zonekravene i de byer, du gerne vil besøge. Bestil dit mærke på applusbilsyn.dk og spar tid eller kig forbi den lokale Applus synshal. Der er mere end 120 synshaller at vælge imellem. Husk: Miljøzonemærker skal udskiftes, hvis et køretøj omregistreres og får et nyt registreringsnummer.

Faktaboks: Få din bil ferietjekket

Et ferietjek af bilen består af en tilstandsattest, hvor Applus Bilsyn bilen gennemgår bilen for småfejl, som kan stoppe bilen og bilferien. På den måde undgår bilejerne situationer, hvor bremserne på bilen svigter under campingferien i alperne, eller at motoren får uoprettelige skader, når den møre tandrem brister. Prisen er 549 kr., og den kan bookes online på Applusbilsyn.dk.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.