• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
10. april 2014 - De Danske Bilimportører

Bilsalget i fortsat vækst

Bilsalget fortsætter i det høje gear med tocifret vækst.

Bilsalget fortsætter tocifret vækst og endnu engang er de små biler i front. Bilsalget fortsætter tocifret vækst og endnu engang er de små biler i front.

De Danske Bilimportører

Bilsalget fortsætter med at stige med tocifrede vækstrater. Hele 16.814 nye personbiler fik nummerplader på for første gang i marts, hvilket er 12,4% mere end i samme måned sidste år. Dermed slog personbilssalget alle rekorder i 1. kvartal. Også varebilerne var i stærk fremgang med en vækst på 29,8% i marts.

”Bilmarkedet er inde i en historisk udvikling. Danskernes syn på at købe ny bil har ændret sig – og fokus er nu langt mere rettet på bilen, som et forbrugsgode, hvor man ikke alene ser på anskaffelsesprisen, men i høj grad også på de løbende omkostninger. Derfor skifter rigtigt mange danskere fra 15-20 år gamle biler til noget nyt i disse år, siger administrerende direktør hos De Danske Bilimportører, Bent Mikkelsen.

Det glæder tillige Bent Mikkelsen, at april bød på en lidt mere bred modelsammensætning end, hvad der ellers har præget markedet i den seneste tid.

”Det har igennem de seneste år været de små biler, der for alvor har trukket salget op. Nu ser vi, at også de lidt større modeller i mellemklassen trænger sig på i top 20, og det er endnu et tegn på den bredde, der er ved at være i væksten”, siger Bent Mikkelsen.

Varebiler i stærk vækst
Salget af nye varebiler steg i marts til 2.441 nye varebiler. Det er en fremgang på 29,8% i forhold til marts 2013.

”Varebilssalget i både marts og i første kvartal har været en meget positiv overraskelse. Vi ser vækstrater over 20 procent i et marked, som vi før nytår havde forventet ville udvikle sig fladt. Det er meget positivt, og sender et signal om en kraftig investeringslyst ude i virksomhederne ” siger Bent Mikkelsen. 

Lastbiler fremgang
Indregistreringen af nye lastbiler steg i marts med 10,3 % i forhold til januar sidste år. Der blev indregistreret 300 nye lastbiler – en fremgang fra 272 i marts 2013. 

"Lastbilerne har i årets første måneder været præget af overgangen til Euro 6 ved nytår. Nu begynder vi så småt, at se den organiske vækst som vi har forventet. Dermed skulle 2014 gerne blive året, hvor vi langt om længe oplever vækst i lastbilsmarkedet, der ellers har mærket krisen langt hårdere end person- og varebilerne”, slutter Bent Mikkelsen.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.