• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
21. april 2014 - Peugeot

Peugeot gør comeback i Dakar Rally

Passionen for konkurrencen er stor!

Efter at have vundet Pikes Peak i 2013, har Peugeot besluttet sig for at deltage i Dakar Rally i 2015. Efter at have vundet Pikes Peak i 2013, har Peugeot besluttet sig for at deltage i Dakar Rally i 2015.

Peugeot

En mindeværdig sejr
Efter deres fantastiske eventyr i 2013, hvor rekorden i det berømte Pikes Peak Hill Climb blev sat godt og grundigt til vægs, er Peugeot Sport, Red Bull og Total endnu en gang gået sammen om en ligeså spændende udfordring: Dakar Rally. Det er 25 år siden, at Peugeot deltog i det 10.000 km lange rally, som er verdens længste og hårdeste cross-country rally – nu har Peugeot-teamet hyret Carlos Sainz og Cyril Despres til at tage udfordringen op.

Den mindeværdige rekord på 8m 13.878s fra Pikes Peak sidste juni bekræfter, at Peugeot Sport på ingen måde har mistet smagen for motorsport. Passionen for konkurrence er stor, og det berygtede Dakar Rally var derfor den perfekte udfordring.

Forsøger sig igen med Dakar Rally
Beslutningen om at vende tilbage til Dakar Rally fremkalder minder om en særdeles succesfuld periode for det franske team, som i høj grad har sat sit præg på Dakar ved at vinde løbet fire gange fra 1987 til 1990, først med 205 T16 Grand Raid og senere med den ligeså ikoniske 405 T16 Grand Raid. Dakar Rally har efterfølgende skiftet kulisse og foregår nu i Latinamerika, som er helt lige så krævende og hård for kørerne og deres maskiner som det nordvestlige Afrika var.

Her vil Team Peugeot Total være klar til at forcere den 10.000 km lange rute i en helt ny bil – 2008 DKR. De to kørere, Carlos Sainz (Dakar-vinder i 2010) og Cyril Despres (femdobbelt vinder på to hjul) glæder sig til at komme bag rattet af bilen, som er udviklet af det samme team, som stod bag udviklingen af 208 T16 Pikes Peak.

”Vores mål er at vinde Dakar Rally i 2015”
Maxime Picat, direktør for Automobiles Peugeot, fortæller om baggrunden for at deltage i Dakar Rally og hvorfor valget af bil faldt på 2008:
”Vores sejr på Pikes Peak i 2013 var et helt specielt øjeblik, som viste, hvad Peugeot er i stand til at opnå sammen med Total og Red Bull. Det var en sejr, som gav os vinger og fik os til at kigge på, hvilket andet motorsportsprogram vi kunne gennemføre sammen. Resultatet af dette, blev beslutningen om at vende tilbage til Dakar. 2008´eren fremstod som et naturligt valg. Den har et stærk image på alle kontinenter, den er vores nyeste crossover og er et hit i Europa forud for lanceringen i Kina og Latinamerika.”

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.