• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
11. juni 2014 - SEAT

SEAT sender gas-minibil på gaden

Laveste CO2-udledning nogensinde.

SEAT udvider Mii-familien på det danske marked. Med SEAT Mii Ecofuel og en benzinhybridmotor, der både kan køre på komprimeret gas (CNG) og benzin, SEAT udvider Mii-familien på det danske marked. Med SEAT Mii Ecofuel og en benzinhybridmotor, der både kan køre på komprimeret gas (CNG) og benzin,

SEAT

Aldrig før har en SEAT udledt så lidt CO2. Den nye SEAT Mii Ecofuel har en CO2-emission på kun 79 g/km. Hos SEAT Danmark ser man et stort potentiale i benzinhybrid-bilen, der allerede overgår salgsforventningerne i andre europæiske lande.

SEAT Mii Ecofuel passer godt til Danmark og danske forbrugeres omtanke for klima og biløkonomi. Bilen er udstyret med to CNG-tanke, der komprimerer naturgassen, og giver en rækkevidde på 380 kilometer. Rækkevidden øges til 600 kilometer, hvis bilens benzinmotor anvendes som supplement, siger Jesper Stoltenberg-Mathiesen, direktør hos SEAT Danmark.

Billigere transport

Med en forventet udbredelse af gasbiler vil prisen på naturgas som brændstof de kommende år formentlig falde. Det vil ikke blot medføre, at prisen pr kilometer falder, men også reducere udledningen af forurenende gasarter og partikler markant. Derfor forventer SEATs direktør også, at de mere miljørigtige gasbiler kommer til at påvirke forbrugeropfattelsen og udfordre minibilmarkedet og markedet for elbiler i særdeleshed.

Med en introduktionspris på 112.900 kroner er Mii Ecofuel den billigste indgang til en miljøvenlig
CNG-model på markedet. Og det som i Mii i øvrigt uden at gå på kompromis med hverken komfort, sikkerhed eller køreegenskaber, ligesom tankningen af gas markant hurtigere end strøm, siger Jesper Stoltenberg-Mathiesen.

Næste SEAT på gas er Leon

SEAT har dedikeret sig til udviklingen af CNG som alternativt brændstof til benzin og diesel med henblik på at reducere drivhusgasser som fx CO2. På nuværende tidspunkt markedsfører SEAT allerede den gasdrevne Mii Ecofuel i Tyskland, Italien, Sverige, Østrig, Schweiz og Holland.

I dag har SEAT to naturgasdrevne biler. Mii Ecofuel, som med 79 g/km er modellen med færrest CO2-emissioner i koncernens historie og den nye Leon 1.4 TGI, der er SEATs seneste model og kommende model i Danmark.

Med et meget lavt brændstofforbrug og lavere brændstofpris bliver den en af de mest økonomiske biler på markedet. Leon TGI får en rækkevidde på 400 km i ren gasdrift med et gennemsnitlige brændstofforbrug på 3,5 kg gas pr. 100 km og et CO2-emissionsniveau på 94 g/km. I benzindrift har bilen yderligere 900 km rækkevidde, således at den med begge tanke har en samlet rækkevidde på 1.300 km uden at skulle tanke.

Nettet af gasstationer er i udvikling, og inden året er gået, vil gasnettet til biler se således ud:

Eksisterende gasstationer:
Bionaturgas Danmark A/S, Venusvej 22, 7000 Fredericia
Bionaturgas Danmark A/S, Ørbækvej 260, 5220 Odense SØ
HMN, Ågade 18, 7800 Skive
E.ON/OK, Prags Boulevard 69, 2300 København S
HMN, Vardevej 83A, 6880 Tarm

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.