• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. juli 2014 - Applus Bilsyn

Her tager vi på bilferie

Se hvilke rejsedestinationer vi foretrækker.

TJEK BILEN FØR AFGANG: Mere end 10.000 danskere, der kører i egen bil på sommerferie, må hvert år ringe efter hjælp på grund af motorstop og andre defekter. TJEK BILEN FØR AFGANG: Mere end 10.000 danskere, der kører i egen bil på sommerferie, må hvert år ringe efter hjælp på grund af motorstop og andre defekter.

Applus Bilsyn

Nye tal viser, at hovedparten af danskere, der skal på bileferie i de kommende uger, rejser udenlands – gerne sydpå. Husk at tjekke bilen før afgang og vær opmærksom på miljøzoner, lyder rådet fra bileksperter.

Måske er det DMI’s grånende vejrudsigter for den hjemlige sommer, eller trangen til at opleve noget nyt og anderledes – eller begge ting.

Mere end hver tredje bilejer skal på kør-selv-ferie i juli og august, og flertallet vælger at se nærmere på asfaltstriberne uden for Danmark, viser ny undersøgelse fra Applus Bilsyn blandt 886 bilister, som skal på bilferie.

62 procent ud i Europa

For nok skal 38 procent af de bilrejsende på en miniferie rundt i Danmark, men de resterende 62 procent kører ud af landet. 16 procent har Tyskland som rejsedestination, mens 11 procent skal til Italien og 8 procent til Frankrig, viser tallene blandt andet.

Og skal man på bilferie, og især til udlandet, så er det vigtigt, at man tjekker op på bilen, før man lukker bagagerummet og tørner ud på E45, forklarer Applus Bilsyn, der i øjeblikket hjælper mange danskere med et førtjek af bilen i form af en TilstandsAttest inden afgang.

Forbered bilen - undgå problemer
"Mere end 10.000 danskere, der kører i egen bil på deres sommerferie, må hvert år ringe efter hjælp fortrinsvis på grund af motorstop eller andre defekter. Et typisk scenarie er, at bilen er lastet tungt, og ikke er køreklar til en ekstra hård rejse på flere tusinde kilometer. Ofte kan selv et almindeligt rutinetjek gør alverden til forskel, så man undgå afbrydelser og måske dyre reparationer. Dem betaler autohjælpen nemlig ikke," siger adm. direktør hos Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

Ifølge undersøgelsen føler 65 procent sig i 'meget høj’ eller 'høj’ grad mere sikre, hvis de får en professionel fagmand til at løbe deres bil igennem før udskibning. 55 procent svarer, at de kører bilen ind til et rutinetjek, bl.a. hos landets synshaller.

"Hos Applus Bilsyn "ferietjekker” vi biler med en almindelig TilstandsAttest, hvor vi gennemgår motoren, bremserne, el-anlægget, tandrem, oliestand, rust og meget andet. På den måde finder vi bl.a. svagheder som gamle kølerslanger, som det vil være fornuftigt at udbedre eller skifte ud inden ferieturen", siger Per V. Rasmussen.

Faktaboks: Skal du til Tyskland – så husk miljømærket!
Ca. 70 tyske byer har indført miljøzoner siden 1. januar 2008, hvor kun biler med et miljøzonemærke (Umweltplakette) må køre ind. Mærkerne i gul og grøn bliver forsynet med bilens indregistreringsnummer og er gyldige i hele bilens levetid. Et miljømærke koster 165 kr. i webshoppen på Applusbilsyn.dk.

Faktaboks: Her rejser vi på bilferie
1. Danmark 38 procent
2. Tyskland 16 procent
3. Sverige og Norge 13 procent
4. Italien 11 procent
5. Frankrig 9 procent
6. Spanien og andre lande 13 procent

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.