• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
30. juli 2014 - Applus Bilsyn

Pas på skolebørn i trafikken

60.000 nye skolebørn i trafikken til august.

60.000 børn begynder i skolen i august, og dem skal bilisterne holde særligt øje med. 60.000 børn begynder i skolen i august, og dem skal bilisterne holde særligt øje med.

Applus Bilsyn

Danske bilister skal træde varsomt på speederen, når ca. 60.000 nye skolebørn debuterer i trafikken i august. Men det gør langt fra alle, viser undersøgelse.

Hvert år begynder en ny årgang skoleelever i skolen – og hvert år er det en god idé at advare bilister og andre hårde trafikanter om, at knap 60.000 nye, meget små og bløde trafikanter bevæger sig ud i trafikken. For første gang, sådan for alvor.

"Det er særdeles vigtigt at holde øje med skoleelever i trafikken, især de yngste. De er meget spontane, og kan finde på det uventede. Samtidig er en del formentlig heller ikke helt skolede i trafikreglerne. Uanset om man har travlt, så opfordrer vi altid folk til at slå koldt vand i blodet og sænke farten i skoleområder – og det gør langt de fleste heldigvis også,” siger adm. direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Hver 6. bilist kører for hurtigt
En undersøgelse fra Applus Bilsyn om bilisters kørevaner viser, at hver sjette bilist har overskredet hastighedsgrænsen i skoleområder. Hver 20. gør det enten dagligt eller et par gang om måneden. 8 ud af 10 overskrider kører ikke for hurtigt i skoleområder.

Men for tunge fødder er ikke den eneste udfordring i forhold til de mange nye skolebørn i trafikken.

Kontrollér ældre biler for fejl
Over en tredjedel af alle danske biler, godt 800.000, er over 10 år gamle. Erfaringerne fra Applus Bilsyns godt 575.000 årlige syn viser, at antallet af fejl på bremser vokser betydeligt, når bilen er over 15 år.

Kører man således rundt i en ældre bil, anbefaler synsvirksomheden, at man får den kontrolleret.

"Med en TilstandsAttest får folk en opdatering på bilens generelle sikkerhed og hvilke ting på bilen, der bør skiftes ud, hvis bilen fortsat skal køre sikkert i trafikken. Et bilsyn sikrer, at bilen på synsdagen lever op til minimumskravene. Omvendt vil det også betyde, at et syn foretaget sidste år ikke garanterer, at en ældre bil stadig lever op til mindstekravene,” fortæller Per V. Rasmussen, adm. direktør for Applus Bilsyn.

Sådan passer fodgængere og cyklister på i trafikken
1. Øv skolevejen på cykel eller til fods sammen med dit barn inden skolestart. Vælg den sikreste rute, ikke den hurtigste.
2. Hold ekstra øje med køretøjer på sideveje og mindre udkørsler. Mange føler sig sikre her, og netop derfor køres mange ned
3. Læs andre trafikanter, hav tålmodighed og sæt ikke din sikkerhed over styr
4. Lad dig blive set, vis tydligt af og hav lygter og reflekser i orden
5. Få øjenkontakt med bilisterne før du kører frem eller svinger

Sådan passer bilister på de bløde trafikanter
1. Overhold vigepligt
2. Gør opmærksom på dig selv
3. Hold særligt øje i ikke-lysregulerede kryds, højresving og på mindre villa- og sideveje, hvor bløde trafikanter ofte ikke ser sig for
4. Vis tydeligt af i kryds, hvor især cyklister ofte kommer med høj fart
5. Få øjenkontakt før du kører frem eller svinger

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.