• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. august 2014 - De Danske Bilimportører

Bilsalg i lille fald i juli

Bilsalget oplevede et lille dyk i juli.

De små biler fører an i salgsstatistikkerne. De små biler fører an i salgsstatistikkerne.

De Danske Bilimportører

En marginal tilbagegang i juli satte et foreløbigt punktum for bilsalgets himmelflugt. I alt rullede 14.267 nye personbiler ud på de danske veje og det var 53 færre end i juli sidste år, svarende til en tilbagegang på 0,4%. Samlet set ligger salget i årets første syv måneder dog stadig over niveauet for 2013 og dermed har personbilssalget fortsat kursen rettet mod endnu en Danmarksrekord. 

”Vi oplever i disse måneder, at markedet stabiliserer sig omkring niveauet for sidste år. I juni var det marginalt over niveauet fra sidste år og nu i juli lige under 2013-niveau. Samlet set er det stadig et marked med en historisk høj efterspørgsel, og vi ser fortsat en stigende tendens til, at der bliver solgt markant flere mellemklassebiler, frem for de helt små, der ellers har domineret markedet”, siger chefkonsulent hos De Danske Bilimportører, Tejs Laustsen Jensen.

Tilbagegangen i juli er derfor heller ikke umiddelbart noget, der giver anledning til bekymring hos bilimportørerne.

”Vi har hele tiden forventet, at der ville ske en stabilisering i 2014, og helt overordnet er det stadig et marked, der ligger på et meget højt niveau. I de seneste år er salget er i høj grad vokset, fordi mange familier har opdaget de økonomiske fordele i at skifte en ældre brugt bil ud med en ny og brændstoføkonomisk, og det er et forhold, som i høj grad stadig er gældende. Derfor forventer vi også at salget vil udvikle sig stabilt, men positivt, i de kommende måneder”, siger Tejs Laustsen Jensen.

Varebiler fortsætter fremgang

Salget af nye varebiler steg i juli til 1.821 nye biler. Det er en fremgang på 11% i forhold til juli  2013.

”Varebilerne fortsætter den imponerende tocifrede vækst, der kendetegnet 2014. Fremgangen har nu stået på så længe, at vi kan tale om en reel tendens, og det er et meget stærkt signal i forhold til investeringslysten og derfor for fremtidsudsigterne i erhvervslivet – særligt hos de små og mellemstore virksomheder.” siger Tejs Laustsen Jensen. 

Lastbiler i fremgang
Indregistreringen af nye lastbiler steg i juli knap 16% i forhold til juli sidste år. Der blev indregistreret 294 nye lastbiler – en stigning fra 253 i juli 2013. 

"Lastbilsmarkedet er fortsat langt under tidligere tiders niveau, men vi har igennem nu flere måneder oplevet, at markedet vokser, og på linje med den flotte udvikling i varebilssalget er det endnu en strømpil for en gryende optimisme i erhvervslivet”, slutter Tejs Laustsen Jensen.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.