• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
16. september 2014 - Firestone

Et nyt danskerdæk

Firestone lancerer et nyt dæk, som egnet sig perfekt til Cx5 og SUV'er

 Det optimerede mønster leder vandet væk og giver mere kontrol på våde veje Det optimerede mønster leder vandet væk og giver mere kontrol på våde veje

Biler som Nissan Qashqai og Mazda CX5, de såkaldte crossover og suv, er en del af en voksende bilklasse i Danmark. Biler i denne klasse bliver ikke altid leveret på dæk, der er tilpasset danske forhold, og det går ud over sikkerhed og komfort. Derfor har Firestone lanceret Destination HP, der passer bedre til det brug, de fleste udsætter deres suv eller crossover for.

”Mange suv og crossover bliver leveret på dæk, der er M+S-mærket, og det er ikke det optimale til danske forhold, hvor det meste transport foregår på asfaltveje", siger Jesper Sørensen, der er teknisk chef ved Bridgestone.

Egnet til muddet og sne
M+S betyder at dækkene er egnet til mudder og sne, men de er ikke deciderede vinterdæk eller sommerdæk for den sags skyld. De mangler som regel sne-flok-symbolet, der er forbeholdt dæk med gode sneegenskaber, og som derfor bør sidde på bilen om vinteren. Med M+S-mærkede dæk er der mange kompromisser, og den slags dæk giver kun giver mening, hvis bilen ofte er på meget mudrede veje.

”Bilejere, der primært kører på asfaltvej, vil få bedre komfort og større sikkerhed med dæk som Firestone Destination HP, der er konstrueret til asfaltkørsel, men sagtens kan klare en tur i let terræn", siger Jesper Sørensen.

Firestone Destination HP
Firestone Destination HP er konstrueret, så det kombinerer slidstyrke med vejgreb og sikkerhed. Mønstret er nydesignet og giver mere præcision i styretøjet.
Destination HP sænker brændstofforbruget med op til 35%* uden at gå på kompromis med sikkerheden. Dækmønstrets sporty udformning er designet til at give maksimal kontrol og greb under manøvrering. Dækket har også opnået topkarakterer i vådt føre, hvor den var bedst i sin klasse på Euro Dæk Label B karakterskalaen. Dækket er til salg nu. 

Egenskaber.
Moderne sportsligt udseende
God slidstyrke for god økonomi
Stor stabilitet i vådt og tørt føre

Billedforklaring:

 1.Det optimerede mønster leder vandet væk og giver mere kontrol på våde veje
 2.Centerkanalerne har en 3D afstivning, der afstiver blokkene uden at forhindre dræning
 3.Stærke skulderblokke giver maksimalt greb og styrerespons

Firestone: Et ikonisk mærke

Firestone kom på gaden første gang for over 100 år siden i USA. Stifteren, Harvey Firestone, var gode venner med Henry Ford og Thomas Edison. Firestone nød stor succes i USA. Og i 1931 indtog mærket Europa, hvor Spanien var det første land til at introducere mærket. Siden da har Firestone været en af de store aktører på markedet, hvor det har skabt en tradition for at tilbyde dæk af høj kvalitet og holdbarhed til en fornuftig pris. Dette gælder stadig for Firestones produkter. Firestone har siden 1988 været ejet af Bridgestone, der er verdens største dæk- og gummiproducent.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.