• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. september 2014 - Toyota

Toyota - Hybridbiler

Hybrid hitter hos Toyota

Toyota er den helt store spiller på hybridbanen i Danmark, hvor hele 94 procent af samtlige indregistrerede hybridbiler i 2013 var fra Toyota. Toyota er den helt store spiller på hybridbanen i Danmark, hvor hele 94 procent af samtlige indregistrerede hybridbiler i 2013 var fra Toyota.


Det er populært som aldrig før at køre i hybridbil. I årets første otte måneder er hver tredje solgte Toyota Auris således en hybrid, hvilket svarer til en stigning på næsten 50 procent sammenlignet med samme periode året før. Hver tredje solgte Toyota Yaris i år er også en hybridbil.

Hybrid er blevet hipt i Danmark. Således vælger hver tredje nye Toyota Auris bilejer hybrid under motorhjelmen. Det viser bilsalgstal for årets første otte måneder. Og tendensen er klar. Salget af Toyota hybridbiler generelt ligger rekordhøjt, og danskernes interesse for Toyota hybridbiler har i årets første otte måneder aldrig været større.

Salget af Auris Hybrid og stationcar’en Auris Hybrid Touring Sports er således næsten tredoblet fra 128 i fjor til 324 i år i løbet af de første otte måneder.
Den mest populære hybridbil i Danmark i år er dog den lidt mindre Yaris Hybrid, som danskerne i perioden fra nytår og til udgangen af august har købt 483 af. Det svarer til hver tredje solgte Yaris i år.

Runder snart 1.000 hybridbiler i år

Ud over Auris Hybrid, stationcar’en Auris Hybrid Touring Sports og Yaris Hybrid tæller Toyota Prius og verdens første 7-personers hybridbil Toyota Prius+ også i den danske hybridstatistik, som i år foreløbig viser 814 indregistrerede Toyota hybridbiler. Fortsætter salget af hybridbiler i samme høje tempo, tyder meget altså på, at Toyota inden for de næste par måneder runder 1.000 solgte hybridbiler bare i år.

Den markant stigende interesse for hybridbiler i Danmark skal ses i lyset af en væsentlig mere komfortabel oplevelse bag rattet end i traditionelle benzin- eller dieselbiler. Desuden er det blevet væsentligt billigere at købe en hybridbil, trygheden ved hybrid er steget, og kendskabet til hybridteknologien er øget betragteligt. Flere danskere har ganske enkelt fået øjnene op for hybridbilens mange fordele.

1.000 km på en tank
”Toyotas hybridbiler kører op til 30 km på literen. For Yaris Hybrid betyder det, at man faktisk kan køre over 1.000 km på en tankfuld benzin. En hybridbil er altså særdeles billig i drift. Derudover er en hybridbil altid udstyret med fx klimaanlæg og automatgear, hvilket giver en komfortabel og stressfri kørsel. Det tiltaler rigtig mange,” lyder det fra pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark A/S.

En anden forklaring på hybridbilers stigende popularitet i Danmark er en attraktiv pris. Markedets billigste hybridbil, Yaris Hybrid, kan fås fra 179.995 kr., hvilket er lavere end flere konkurrerende benzin- og dieselbiler i samme bilklasse.
”Hybrid er ikke længere kun noget for folk med mange penge. Med den nye Yaris Hybrid kan stort set alle nu være med, og kombinerer man det med finansiering gennem Toyotas eget finansieringsselskab fås det ganske enkelt ikke billigere,” bemærker Anders Tystrup.

Ti års garanti

Danskernes kendskab til hybrid er øget de seneste år, og folk føler sig generelt helt trygge ved den moderne teknologi. Enkelte tror dog fejlagtigt stadig, at man skal lade batteriet i en hybridbil op med et kabel.

”Men det klarer bilen helt af sig selv, mens man kører. Desuden giver Toyota op til ti års garanti på hybridbatteriet, hvilket altså sikrer hybridbilejerne og gør det ekstra trygt at eje en hybridbil,” forklarer Anders Tystrup.
Toyota har mange års erfaring med hybridteknologien, og verdens første serieproducerede hybridbil Toyota Prius så dagens lys tilbage i 1997. Siden er salget af hybridbiler globalt steget støt, og Toyota runder på verdensplan snart syv millioner solgte hybridbiler.

I Danmark er der først inden for de seneste par år for alvor kommet gang i hybridsalget, og selv om hybridbilsalget i fjor blev mere end tredoblet sammenlignet med året før, er salget altså fortsat stigende. Toyota er den helt store spiller på hybridbanen i Danmark, hvor hele 94 procent af samtlige indregistrerede hybridbiler i 2013 var fra Toyota.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.