• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. oktober 2014 - Toyota.dk

Toyota's hybridbiler

Toyota runder 7 mio. solgte hybridbiler

Toyotas hybridbiler er populære som aldrig før. I Danmark nærmer man sig 1.000 indregistrerede Toyota personbiler med hybridteknologi bare i år. Toyotas hybridbiler er populære som aldrig før. I Danmark nærmer man sig 1.000 indregistrerede Toyota personbiler med hybridteknologi bare i år.

Toyotas hybridbiler er populære som aldrig før. I Danmark nærmer man sig 1.000 indregistrerede Toyota personbiler med hybridteknologi bare i år, mens man på verdensplan netop har rundet 7 mio. solgte hybridbiler siden introduktionen af Prius i 1997.

Ni måneder. Så kort tid har verdens største bilproducent Toyota brugt på at sælge en million hybridbiler. Den japanske bilgigant rundede i december i fjor 6 millioner solgte hybridbiler på verdensplan, men nu har man netop rundet den næste store millionmilepæl med i alt 7 millioner solgte hybridbiler siden introduktionen af verdens første masseproducerede hybridbil Prius i 1997.

Salget af hybridbiler går stærkere end nogensinde før, og Toyota markedsfører i dag over 27 forskellige bilmodeller med hybridteknologi fordelt over 90 lande. Fra begyndelsen af i år og frem til udgangen af næste år har Toyota planlagt introduktion af hele 15 nye hybridbiler, og den miljørigtige teknologi vil i den kommende tid brede sig til endnu flere lande verden over.

Danskerne har også taget Toyota hybridbilerne til sig. Sidste år rundede salget af Toyota hybridbiler 1.000 ganske få uger før nytår, mens alt tyder på, at det samme antal rundes flere uger tidligere i år. Et tydeligt bevis på, at hybridpopulariteten også er et dansk fænomen.

Toyotas hybridbiler kører på en kombination af el og benzin og lader automatisk hybridbatteriet op under kørslen, så man selv slipper for at bekymre sig om rækkevidde, ladestik, ladestander eller ladetid.

Den miljørigtige hybridteknologi er med til at reducere bilers udledning af CO2 og til stort set helt at undgå udledning af farlige partikler og sundhedsskadelige kvælstoffer.

En beregning viser, at Toyotas salg af hybridbiler foreløbig har skånet miljøet for 49 millioner tons CO2 svarende til den mængde CO2, som hele Danmarks befolkning udleder på et år.

Samtidig vurderer Toyota, at hybridsatsningen har sparet 18 mia. liter brændstof i forhold til, hvis de 7 millioner hybridbiler i stedet havde haft almindelig benzinmotor i tilsvarende størrelse. Med en listepris på ca. 12 kr. pr. liter benzin svarer det til en brændstofsbesparelse på 216 mia. kr. eller knap 40.000 kr. for hver eneste dansker.

I Danmark er der i alt solgt 3.200 Toyota hybridbiler siden den første af slagsen blev introduceret i 2005. Omkring 80 procent af hybridbilsalget er sket inden for de seneste to år. I dag markedsføres der i alt fem forskellige hybridbiler her i landet i skikkelse af Yaris Hybrid, Auris Hybrid, Auris Hybrid Touring Sports, Prius og Prius+. Den billigste hybridbil i Danmark er Yaris Hybrid, der koster fra 179.995 kr.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.