• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
28. oktober 2014 - MyNewsDesk Ford Company

Ny Ford Transit

NY FORD TRANSIT CONNECT KÅRET TIL "INTERNATIONAL VAN OF THE YEAR 2014"

Ny Ford Transit Connect kåret til ’International Van Of The Year 2014’ - Ford er den første producent der vinder prestigefyldt pris to gange i træk. Ny Ford Transit Connect kåret til ’International Van Of The Year 2014’ - Ford er den første producent der vinder prestigefyldt pris to gange i træk.

Fords helt nye, kompakte varevogn, Ford Transit Connect, er blevet kåret til ’International Van of the Year 2014’. Det skete på den internationale varevogns-messe COMTRANS i Moskva.

Ford er den første producent, der vinder den prestigefyldte pris to gange i træk, idet Transit Custom løb med prisen sidste år. Tre tidligere sejre bringer Ford op i den lille eksklusive skare af bilproducenter, der har vundet prisen i alt fem gange.

Juryen, som består af 24 europæiske transport-journalister, tildelte den nye Ford Transit Connect 130 point ud af 163 mulige og det var nok til at distancere Mercedes-Benz Sprinter (123) på en andenplads og Renault Kangoo (25) på en tredjeplads.

- Den nye Transit Connect sætter en ny standard for kompakte varevogne - og vi er inderligt stolte over at vinde denne betydelige pris igen, siger vicedirektør for produktudvikling i Ford Europa, Barb Samardzich. Den nye Connect er ikke bare lige så stærk som vores andre varevogne, den er også smart at se på og så har brændstoføkonomien fået et gevaldigt løft.

Den nye Transit Connect er et vidnesbyrd om Fords igangværende omstilling af hele varevognsporteføljen og vil indgå som søstermodel til Transit Custom og de kommende to-tonnere Transit og Transit Courier, som forventes til Danmark til næste år.

Den nye Transit Connect byder på lastekapacitet og brændstoføkonomi i toppen af klassen. Den diesel-drevne ECOnetic-model præsterer således hele 25 km/l* og en udledning på beskedne 105 gram CO2 pr kørt kilometer – det svarer til en forbedring på 34 procent i forhold til forgængeren. Benzin-udgaven med den prisvindende 1,0 EcoBoost motor leverer ligeledes dynamik og brændstoføkonomi i den absolutte top.

Den nye Connect kommer i tre konfigurationer og med en lastekapacitet på op til 2,9 kubikmeter henholdsvis 3,6 kubikmeter for den høje variant. Den kan lastes med op til 1.000 kg, hvilket svarer til de bedste i klassen.

Imponerede juryen
- Den nye Transit Connect imponerede juryen på en lang række parametre, men måske først og fremmest fordi det er lykkedes Ford at skabe en let varevogn med fokus på økonomi, siger Pieter Wieman, som er formand for juryen bag ’International Van of the Year’. Connect’en er et virkelig godt bud på en varevogn til den lille operatør med et begrænset behov og den store operatør, som ønsker at optimere tansport-økonomien i varevogns-flåden.

Peter Wieman peger også på smarte features som lasteluge, sammenfoldeligt passager-sæde og den palle-venlige skydedør i den lange model.

- Ford har virkelig lagt sig i selen for at skabe en sikker og pålidelig arbejdshest med høj sikkerhed. Connect’en har i hvert fald været igennem et omfattende test-program, ligesom det er den allerførste varevogn i klassen, der tilbyder det automatiske bremsesystem Active City Stop.

Med to gange ‘International Van of the Year’, kan Ford notere en ekstraordinær stor pris-høst over de seneste to år. Sidste år vandt Ford Ranger ’International Pickup Award 2013’ og Fords 1,0 EcoBoost benzinmotor blev hædret med ’International Engine of the Year’ i både 2012 og 2013.

Den nye Ford Transit Connect står klar hos landets Ford-forhandlere i løbet af november. Priserne starter ved kr. 119.889 ex moms og levering.

* Udstyret med en 100 km/t fartbegrænser. Forbrug og emissioner er opgjort i overensstemmelse med tekniske forudsætninger og specifikationer i European Regulation (EC) 715/2007. Tallene kan afvige fra tilsvarende forbrugstal i andre dele af verden på grund af anderledes belastning henholdsvis andre specifikationer.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.