• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. november 2014 - Toyota

Toyota runder 1.000 hybridbiler i Danmark i år.

Salget af hybridbiler i Danmark boomer.

I oktober måned nåede Toyota nr. 1000 Hybridbil i Danmark - Som Mette Rigenstrup fra Glostrup fik overdraget nøglerne til. I oktober måned nåede Toyota nr. 1000 Hybridbil i Danmark - Som Mette Rigenstrup fra Glostrup fik overdraget nøglerne til.

Toyota har i årets første ti måneder oplevet en stigning på 25 procent og er på vej mod en ny danmarksrekord for antallet af solgte hybridbiler på et år. I fredags fik Toyota hybridbilejer nummer 1.000 i år overdraget nøglerne til sin nye hybridbil.

Der blev i hele 2013 indregistreret 1.062 Toyota hybridbiler, mens der i år på ti måneder allerede er indregistreret 1.112 Toyota hybridbiler svarende til en stigning på 27 procent sammenlignet med samme periode i fjor.

Hybridbilsalget i Danmark boomer altså og er på vej mod en ny danmarksrekord. Med den bemærkelsesværdige rekord er der endnu engang sat en tyk streg under hybridbilens folkelige gennembrud i Danmark.

Yaris mest solgte hybridbil
Toyota Yaris Hybrid er foreløbig den mest solgte hybridbil i år med knap 700 indregistrede biler, men også Toyota Auris og stationcar’en Auris Touring Sports gør sig bemærket med over 400 indregistrerede hybridbiler. Derudover bidrager Toyota Prius og verdens første 7-personers hybridbil Toyota Prius+ også til den danske hybridstatistik.

Den markant stigende interesse for hybridbiler i Danmark skal bl.a. ses i lyset af en mere komfortabel og stressfri oplevelse bag rattet end i traditionelle benzin- eller dieselbiler. Den nybagte hybridbilejer Merete Rigenstrup fremhæver da også både automatgearet og stilheden bag rattet under kørslen som noget af det første, hun faldt for ved sin hybridbil.

"Bilen er utrolig letkørt og dødnem at betjene. Og så er den meget støjsvag. Det var helt mærkeligt at køre af sted på ren el uden at kunne høre motoren," fortæller Merete Rigenstrup om den første prøvetur i hybridbilen.

En anden tungtvejende årsag til, at hun og manden Poul Schoelzer valgte hybridbilen frem for en benzin- eller dieselbil, var det økonomiske perspektiv. En Toyota hybridbil kører op til 30 km/l.

"Det betyder meget, at den kører langt på literen. Så sparer vi en hel del brændstof, og den grønne ejerafgift er lav. Det er også værd at tage med,"
mener Merete Rigenstrup.

Hybridbil med anhængertræk
Hendes kendskab til hybrid var indtil for få uger siden stærkt begrænset. Det har dog ændret sig siden, og i dag er hendes tidligere fordomme manet til jorden.

"I starten troede jeg, at vi skulle lade bilen op, og at man kunne løbe tør for strøm. Men så fandt jeg ud af, at bilen helt automatisk selv lader op, når man kører. Så det er jo smart," siger Merete Rigenstrup, der også har fået monteret anhængertræk på sin nye hybridbil.

"Det troede jeg ellers ikke, man kunne få på en hybridbil. Men heldigvis kan man også det. Det var vigtigt, da vi skal kunne trække en anhænger med min yngste søns sejlerudstyr," forklarer Merete Rigenstrup.

Bakkamera og parkeringsassistent
Hun fremhæver også bakkameraet og den automatiske parkeringsassistent, der hjælper med at parallelparkere bilen under alle tænkelige forhold som endnu en af mange fordele ved hendes nye hybridbil.

"Det er rigtig smart og gør det meget nemmere at parkere. Det var dog noget angstprovokerende at slippe rattet første gang og lade det være op til bilen at parkere selv, mens parkeringssensoren bippede løs. Men det fungerer helt fantastisk,"
siger Merete Rigenstrup.

Toyota har mange års erfaring med hybridteknologien og er ikke blege for at tilbyde op til ti års garanti på hybridbatteriet. Det giver alle hybridbilejere ekstra tryghed. Verdens første serieproducerede hybridbil Toyota Prius så dagens lys tilbage i 1997, og salget af hybridbiler er siden da steget støt. Toyota har på verdensplan således netop rundet syv millioner solgte hybridbiler.

I Danmark er der samlet set solgt over 3.000 Toyota hybridbiler. Den billigste hybridbil, Toyota Yaris Hybrid, fås fra 179.995 kr.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.