• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
17. november 2014 - Toyota.dk

Toyota navngiver brintbil Mirai

Fremtiden er ankommet og hedder Mirai

Toyota Mirai udgør et vendepunkt for bilindustrien og giver løfte om en verden, der er mere sikker, grønnere og lettere for alle. Toyota Mirai udgør et vendepunkt for bilindustrien og giver løfte om en verden, der er mere sikker, grønnere og lettere for alle.

Verdens største bilproducent Toyota har netop løftet sløret for navnet på den første serieproducerede Toyota-brintbil, der introduceres i Danmark til sommer næste år. Bilen har fået det særlige navn Mirai, som er det japanske ord for fremtid.

Fremtiden kommer i bogstaveligste forstand til Danmark til næste sommer, når Toyota introducerer den første serieproducerede brintbil her i landet som et af de første steder i verden. Navnet på den miljørigtige bil med den nye teknologi bliver nemlig Toyota Mirai, hvilket på japansk netop betyder fremtid.

Det blev afsløret natten til mandag dansk tid af den øverste chef for Toyota, Akio Toyoda, da han i en video på internettet bød brintbilen og dermed fremtiden velkommen.

"Den nye brintbil er ikke bare en ny bil i rækken af andre biler. Den er en mulighed. En mulighed for virkelig at gøre en forskel. Og at gøre en forskel er det, det handler om for Toyota. Fremtiden er ankommet. Og fremtiden hedder Mirai," lyder det i videoen fra chefen for verdens mægtigste bilproducent.

Afsløringen af navnet på Toyotas nye brintbil kommer dagen før den officielle lancering af bilen, hvilket foregår i Los Angeles i USA op til den internationale biludstilling Los Angeles Auto Show.

Rækkevidde sammenlignelig med benzinbil
Den banebrydende brintbil fra Toyota har en rækkevidde, der er sammenlignelig med en almindelig benzinbil, afslører Akio Toyoda og påpeger samtidig, at det tager lige så lidt tid at tanke Toyota Mirai med brint, som det tager at tanke en almindelig benzin- eller dieselbil.

"Vi er ved et vendepunkt i bilindustrien. Et vendepunkt, hvor en fire-dørs sedan kan køre op imod 500 km på en tankfuld brint, kan blive tanket på under fem minutter og kun udleder vanddamp," siger Akio Toyoda.

"Dette er en bil, som giver dig det hele uden at gå på kompromis med noget," fortsætter Toyota-chefen med tydelig henvisning til, at Toyota Mirai med et lavt tyngdepunkt både er sjov at køre, sikker at sidde bag rattet i samt god for miljøet helt uden at udlede CO2, farlige kvælstoffer eller sundhedsskadelige partikler.

"Hos Toyota forestillede vi os en verden fuld af biler, som ville mindske vores afhængighed af olie og reducere påvirkningen af miljøet. Det var et markant men også inspirerende mål. I dag er dette mål en realitet," fastslår Akio Toyoda.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.