• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. december 2014 - FDM Presse

Billig familiebil skuffer i sikkerhedstest

Dacia Logan med ringe sikkerhed

Dacia Logan fik bare 3 stjerne i sikkerhedstest Dacia Logan fik bare 3 stjerne i sikkerhedstest

Test-sæsonen 2014 går på hæld hos det fælleseuropæiske sikkerhedssamarbejde Euro NCAP, og som tidligere år er det lig med travlhed. 

Flere producenter vil nemlig gerne have deres nye biler med, inden dette års test-vindue lukker, og Euro NCAP fra 2015 skærper kravene til nye bilers sikkerhed yderligere. Der er således hele 15 biler med i årets næstsidste pulje.
 
Det er imidlertid langtfra alle biler, der klarer testen lige godt. Dårligst klarer billigbilen Dacia Logan sig. Bare tre stjerner bliver det til.
 
”Selvom Dacia selv ikke lægger skjul på, at deres fokus ligger på en lav pris fremfor høj sikkerhed, må tre stjerner siges at være et skuffende resultat. Det er især fraværet af sikkerhedsudstyr, der trækker bilen ned. Her mangler Dacia Logan ganske enkelt basalt sikkerhedsudstyr som en fartbegrænser og selehusker på bagsæderne. Også resultatet i selve crashtesten er ringe.

Sikkerhedsmæssigt er Dacia Logan dermed langt fra det niveau, man ellers finder i nye biler, og med kun tre stjerner er det ikke en bil, FDM anbefaler,” 
siger FDMs repræsentant i Euro NCAP, Søren W. Rasmussen.
 
Bedre går det for den helt nye Opel Corsa, der klarer testen til samlet fire stjerner. Også her er akilleshælen bilens sikkerhedsudstyr.
 
”Opel Corsa er en populær bil i Danmark. Derfor er det ærgerligt, at noget af det nyere sikkerhedsudstyr som automatisk nødbremse eller vejbaneassistent enten ikke kan tilkøbes eller er ekstra udstyr. Det trækker ned. Det samlede resultat er dog godkendt, og Opel Corsa er en sikker bil, man trygt kan sætte sig bag rattet i,” siger Søren W. Rasmussen.
 
I testens bedre ende finder man både Audi A3 e-tron, Kia Sorento, Subaru Outback, Land Rover Discovery Sport, Porsche Macan, Lexus NX, Jeep Renegade, VW Passat og Ford Mondeo, der alle får fem stjerner. Mest interessant i det felt set med danske bilkøberes briller er de nye Ford Mondeo og VW Passat.
 
”Prismæssigt ligger de nye Ford Mondeo og VW Passat i den høje ende. Hvad angår sikkerheden, er der til gengæld fuld valuta for pengene. Både VW og Ford understreger, at de er med helt fremme, når det gælder sikkerhed i biler.

Særligt i crashtest-delen er de to biler overbevisende, og begge biler fås med det seneste sikkerhedsudstyr. Et flot resultat,” 
lyder vurderingen fra Søren W. Rasmussen
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.