• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. januar 2015 - Michelin Nordic AB

Nu kommer det "selvlappende" dæk

Michelin sender nu det første ’selvlappende’ dæk på markedet.

 I første omgang kommer dækket, originalmonteret på VW-biler til næste år. I første omgang kommer dækket, originalmonteret på VW-biler til næste år.

Forestil dig et dæk, der lapper sig selv ved en punktering og lader dig køre ubemærket videre. Det er visionen bag Michelins ’selvlappende’ dæk, der i 2015 kommer på gaden bl.a. som originalmonteret dæk på VW-biler – hvilke modeller er endnu uvist.

Michelin Selfseal, som dækket er døbt, har en helt særlig gummiblanding, som automatisk udfylder huller, der opstår ved punkteringer. Dækket er udviklet til personbiler og varevogne.

- Mange bilister har en naturlig bekymring for at punktere – ikke mindst fordi en punktering ofte er ensbetydende med et dækskifte på en udsat eller decideret farligt placering i vejsiden. Med vores nye selvlappende dæk sørger vi for, at bilisterne har en ting mindre at bekymre sig om i dagligdagen, siger Peter Qvist, salgschef i Michelin Danmark.

I gennemsnit oplever europæiske bilister en punktering for hver 75.000 kilometers kørsel. Men for bilister i andre dele af verden, hvor vejene har en anden standard end i Europa, sker punkteringer langt hyppigere. I eksempelvis sydøstasiatiske lande kan bilister risikere en punktering for hver 3.000 kilometer bag rattet.

Miljøgevinst
Set fra et miljøperspektiv byder Michelin Selfseal også på godt nyt. Dels reducerer dækket behovet for utilsigtede dækskifte, så færre dæk skal produceres og kasseres. Dels overflødiggør det reservedæk og dunkraft, hvilket sænker bilens totalvægt med ca. 30 kilo og altså også brændstofforbruget.

Og selv om Michelins ’selvlappende’ dæk føjer nye egenskaber til det, bilisterne kan forvente af et dæk, har det Michelins velkendte kvaliteter i form af høj sikkerhed, længere levetid og god brændstofeffektivitet. Dermed er udviklingen af dækkets entre på markedet næste år en stærk illustration på Michelins Total Performance strategi.

Her tilstræber selskabet at udvikle innovative dækteknologier, der kan introduceres uden, at det går ud over Michelin-’trademarks’ som høj holdbarhed, sikkert vejgreb på våd vej, god komfort og lav rullemodstand.

Michelin præsenterede første gang sit ’selvlappende’ dæk på Challenge Bibendum i 2011 i Berlin. Siden er teknologien blevet videreudviklet og gjort klar til den markedsintroduktion, som sker i 2015 i samarbejde med bl.a. VW.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.