• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
11. februar 2015 - Renault

Autobild kårer biler med mindst værditab

Dacia taber mindst

Tyske Autobild har netop kåret Dacia Logan MCV som den bil med det mindste værditab efter fire år på bagen og 60.000 kilometer på tælleren. Tyske Autobild har netop kåret Dacia Logan MCV som den bil med det mindste værditab efter fire år på bagen og 60.000 kilometer på tælleren.

Dacia Logan MCV er ikke alene en rummelig bil. Den er også billig, og så klarer den sig rigtig godt, når man undersøger for værditab.

Ifølge tyske Autobild, der netop har kåret de biler med mindst værditab – den såkaldte Wertmeister titel - så er Dacia Logan MCV den bilmodel med mindst værditab.

Autobild har, sammen med det anerkendte markedsføringsinstitut Eurotax Schwacke, undersøgt alle bilmodeller med fire år på bagen og 60.000 km på tælleren. Og her klarede Logan MCV sig altså bedst.

Beregningen er fremkommet ved at kigge på forskellen mellem købs og salgsprisen – altså ikke procentuelt værditab.

Over en fireårig periode tabte Dacia Logan MCV i alt 4260 Euro – eller godt 32.000 kroner.- godt 50 øre pr. kilometer.

Den Dacia Logan MCV model, der er taget udgangspunkt i, kostede fra ny 9820 euro ( knap 74.000 kroner ) og blev solgt for 5560 euro ( knap 42.000 kroner)

Hos Renault i Danmark kommer historien ikke som en overraskelse. Det er det samme billede man ser over hele Europa, men det er godt at det nu også er dokumenteret.

”Det er klart, at det er godt, når en uvildig analyse beviser, at en Dacia er i høj kurs – også som brugt. Vi har jo ikke haft Dacia herhjemme i mere end knap et par år, så vi har ikke lignende erfaringer at trække på.

Men jeg er overbevist om, at vi ser helt det samme billede herhjemme” siger pressechef for Renault og Dacia i Danmark Søren Hyltoft. 

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.