• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
26. marts 2015 - Applus Bilsyn

Undgå ærgelige biludgifter på påsketuren

Applus Bilsyn

Som hovedregel kræver stort set alle tyske byer nu et grønt miljømærke i bilens forrude. Som hovedregel kræver stort set alle tyske byer nu et grønt miljømærke i bilens forrude.

Med 69 miljøzoner og ændrede miljøzoneregler i Berlin fra den 1. januar 2015 sidder miljøzonebøderne løsere end nogensinde før.

Tjek miljøzonereglerne og bilen før afgang, så du undgår motorstop og dyre ekstraregninger.

Påske er for titusindvis af danskere ensbetydende med bilferie i Tyskland. Men skal du og familien på tur til eller gennem Tyskland, så gør du klogt i at investere i et miljømærke.

Hele 69 tyske byer har indført miljøzoner, samtidig kan udenlandske dieselbilister ikke længere køre ind i Berlin på et gult miljøzonemærke. Med de nye, skrappere regler, gældende fra årsskiftet, skal også danske dieselbiler, ligesom de tyske, have et grønt miljøzonemærke i forruden.

"I dag er stort set alle mellemstore tyske byer på størrelse med Århus eller Odense og opefter omfattet af miljøzonelovgivningen. Kun i meget få tyske storbyer kan man køre med et gult miljømærke i forruden. De fleste steder skal det være grønt. Kører man afsted til Tyskland uden det rette mærke, risikerer man at blive blitzet og få en bøde på 40 euro,” siger adm. direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Læs mere om det tyske miljøzonemærke her

Gamle biler slår op i Autobahnen
Dog er miljøzonebetænkeligheder ikke den eneste udfordring, der venter danskere på tysk bilferie.

Hvert år i påskeferien oplever masser af rød-hvide bilister, at bilen må holde ind til siden med hostende motorstop eller en anden teknisk defekt. Risikoen for at bilen slår op i Autobahnen er nemlig ekstra stor for mange af de pensionsmodne danske biler.

"Ca. 40 procent af de danske personbiler er over ti år, og er dermed godt slidte. Det kan skabe problemer på lange rejser over et par tusinde kilometer, hvor bilen bliver ekstra presset. Helt forudsigeligt så kan ældre biler med mere slidte dele ikke holde til det samme som nyere biler. Skal man gardere sig mod uheld, er det en god idé at få kontrolleret bilen, før man tager afsted,” siger Per V. Rasmussen.

Faktaboks: Sådan finder og bestiller du det rigtige miljøzonemærke
Applusbilsyn.dk kan du benytte 'Applus Miljøzonevejlederen' og se, hvilket miljømærke din bil har mulighed for at få samt zonekravene i de byer, du gerne vil besøge.

Husk: Miljøzonemærker skal udskiftes, hvis et køretøj får et nyt registreringsnummer.


Faktaboks: Få din bil ferietjekket

Et ferietjek af bilen består af en tilstandsattest, hvor Applus Bilsyn bilen gennemgår bilen for småfejl, som kan stoppe bilen og bilferien. På den måde undgår bilejerne situationer, hvor bremserne på bilen svigter under campingferien i alperne, eller at motoren får uoprettelige skader, når den møre tandrem brister.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.