• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
11. juni 2015 - BMW

BMW lancerer den nye BMW 7-series

Luksuriøs køreoplevelse og teknologiske muligheder

BMW Corporate Communications

BMW's flagskib når nye højder.


Med den helt nye BMW 7-serie, som bliver lanceret til oktober, redefinerer BMW rammerne for en luksuriøs køreoplevelse og teknologiske muligheder. Innovationerne består blandt andet i brug af karbonforstærket plast (CFRP) i karrosseriet, pluginhybrid-teknologi i BMW 740e (lancering 2016), laserlys, touchscreen, bevægelsesstyret betjening af iDrive-systemet og fjernbetjent parkering.

Designet afspejler naturligvis også, at der er tale om en ny æra, forklarer Adrian van Hooydonk, Senior Vice President hos BMW Group Design:
"At BMW we believe the future can be predicted most effectively if we're helping to shape it" og fortsætter: "The primary objective in the development of the new car was to create a vision of modern luxury and to exceed our customers’ expectations".


Ved brug af karbonforstærket plast, som også bliver brugt i produktionen af "BMW i" biler, har ingeniørerne formået at nedbringe vægten med op til 130 kilo i forhold til forgængeren. Den nye BMW 7-serie fås i både almindelig sedan og i lang udgave, som giver 14 cm mere benplads til bagsædepassagererne.

Helt nyt motorprogram

BMW 7-serien fås med en helt nyudviklet V8-motor samt sekscylindrede rækkemotorer.
Alle udgaver kommer standard med ottetrins Steptronic automatgear og opfylder EU6-normen.

BMW 730d: Sekscylindret dieselmotor med stærke 265 hestekræfter og acceleration fra 0-100 km/t på 6,1 sekunder. Bilen kører 22,2 km/l og har en CO2-udledning på 119 g/km. Bilen kan også bestilles med xDrive (firehjulstræk).

BMW 740i: Sekscylindret benzinmotor med 326 hestekræfter, bilen accelererer fra 0-100 km/t på 5,5 sekunder, kører 15,2 km/l og har en CO2-udledning på 154 g/km.

BMW 750i xDrive:
V8-benzinmotor med 450 hestekræfter, bilen accelererer fra 0-100 km/t på 4,4 sekunder, kører 12,4 km/l og har en CO2-udledning på 189 g/km.

Pluginhybriden BMW 740e med BMW eDrive-teknologi kombinerer en firecylindret benzinmotor med en elmotor, som tilsammen yder 326 hestekræfter. Bilen har et kombineret forbrug på 47,6 km/l og en CO2-udledning på kun 49 gram per kilometer. Bilen kan køre op til 40 km på ren el, med en tophastighed på 120 kilometer i timen. BMW 740e vil blive lanceret i 2016.

Innovationer på alle fronter
Touchscreenen betjenes intuitivt som andre elektroniske enheder, og som noget nyt kan iDrive-systemets funktioner udføres med en håndbevægelse. Denne bevægelse aflæses af en 3D-sensor og funktionen kan sættes op efter førerens behov. Mobiltelefonen kan, via en holder i midterkonsollen, oplades trådløst, hvilket er første gang i en serieproduceret bil.

Førsteklasses luksus

Lanceringsmodellerne kan, som ekstraudstyr, fås med "Executive Lounge", der er ren wellness. Pakken indeholder firezoners klimaautomatik, aktiv sædeventilation og elektrisk justerbare komfortsæder med massagefunktion på bagsæderne inklusive et vitalitetsprogram til fuldstændig afslapning. Pakken indeholder ligeledes udfoldeligt bord og kopholdere samt syvtommers tablet, så bagsædepassagererne kan se video eller surfe på nettet undervejs.

Som en anden unik feature fås den nye BMW 7-serie i lang version med Sky Lounge-panoramaglastag. Når det bliver mørkt, udsendes der lys fra LED-moduler direkte på glastaget på en defineret grafik, som imiterer en lysende stjernehimmel.

Verdenspremiere: Nu kan bilen parkere sig selv
Den nye BMW 7-serie kan som den første serieproducerede bil i verden selv parkere. Dette giver mulighed for at parkere bilen i garage og parkeringsbåse med begrænset plads - uden nogen ved rattet. Bilen kan manøvreres frem og tilbage med BMW Display Key.

BMW laserlys
En anden unik detalje ved den nye BMW 7-serie er muligheden for laserlys, som også introduceret i BMW i8. Laserlys er ca. 30 procent mere energieffektiv end bilens standard LED-forlygter og oplyser vejen helt op til 600 meter frem.

Sikkerheden er i top
Sikkerhedspakken i BMW 7-serien indeholder alle nødvendige funktioner som for eksempel vognbaneassistent med sidekollisionsbeskyttelse, advarsel for kollision bagfra samt krydsende trafik, udvidet køassistent (semi-automatisk kørsel) samt aktiv fartpilot med Stop&Go, som selv tilpasser sig den tilladte hastighed via Speed Limit-funktionen. Ligeledes fås den nyeste generation af Surround View, som nu også inkluderer 3D-oversigt.

Produktion
Som alle tidligere modeller produceres den nye BMW 7-serie på BMW fabrikken i Dingolfing i Tyskland. Premiere og priser BMW 7-serien har verdenspremiere på Frankfurt Motor Show i september, hvor priserne vil blive offentliggjort.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.