• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. juli 2015 - FDM

Benzinprisen dykker

Benzinpriserne har taget et usædvanligt stort dyk

FDM pressemeddelelse

Bilister landet over spejder efter gode tilbud på benzintavlerne, for at spare penge på den daglige transport.


Men i morgen behøver man ikke kigge lige så langt, for benzinpriserne har taget et udsædvanligt stort dyk.

Som bilist mærker man hurtigt, når der sker ændringer i priserne på benzin og diesel. Men selvom der dagligt sker mindre udsving, er der længere mellem de store ændringer i listepriserne på benzin.

Af samme grund skiller det seneste prisfald på benzin sig ud. Her gælder det at prisen på benzin tirsdag 14. juli 2015 falder med 28 øre og diesel med 17 øre. Listeprisen på benzin er i dag er 12,70 kroner, og den vil dermed falde til 12,42 kroner tirsdag.

Ifølge FDMs forbrugerøkonom er det et bemærkelsesværdigt fald, og ikke siden februar 2013, hvor benzinen faldt med 0,45 øre, har der været et lignende fra dag til dag.

”De fleste bilister er vant til, at benzinprisen stiger og falder. Generelt kan man sige, at hvis benzinprisen falder med en krone, så betyder det en besparelse på omkring 100 kroner pr mdr. for en gennemsnitsbilist”, siger Allan Skytte Christensen, forbrugerøkonom hos FDM.

Som hovedregel gælder det, at standerprisen i gennemsnit er 90 øre lavere end listeprisen.

Gode råd til det billigste brændstof

Yderligere har Allan Skytte Christensen nogle gode råd til, hvordan man som forbruger finder det allerbilligste brændstof.

”Der er flere parametre der spiller ind, når det gælder om at finde den bedste pris på brændstof. Eksempelvis spiller tankstationens beliggenhed og hvornår på dagen man tanker en stor rolle”,
forklarer Allan Skytte Christensen.

Listeprisen fastsættes dagligt klokken 10, herefter falder den langsom i løbet af dagen og aftenen. Tanker man inden klokken 10, vil prisen derfor typisk være på sit allerlaveste.

De lokale konkurrenceforhold spiller også en rolle, ligger der eksempelvis mange tankstationer tæt på hinanden, så vil brændstofprisen typisk være væsentligt under listeprisen.

”I forhold til netop dette prisfald betyder det, at selvom benzinprisen falder i morgen, så vil man som forbruger opleve den største besparelse, hvis man venter med at tanke indtil onsdag inden klokken 10. Her vil man sandsynligvis kunne se priser der ligger under 11 kroner for benzin og diesel for under ni kroner literen”, uddyber Allan Skytte Christensen.

Oliepriser lave
Grunden til det aktuelle prisfald finder man ved at kigge på de internationale oliepriser. De er nu på 58 dollars pr tønde, og det er det laveste de har været de seneste tre måneder. Og efter alt at dømme, er det ikke de sidste gode nyheder til bilisterne.

”Når man kigger på oliepriserne kan man sige, at det måske ikke det sidste prisfald, vi ser i denne omgang. Der er i hvert fald grundlag for, at brændstofpriserne kan falde yderligere”,
siger Allan Skytte Christensen.

Hvis man vil holde øje med de aktuelle standerpriser rundt omkring i landet, kan man med fordel bruge benzinpriser.dk eller app’en ”FDM – Benzinpriser”, hvor man også selv kan indberette benzinpriser.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.