• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. oktober 2015 - Applus Bilsyn

Vinterdæk

850.000 billister får vinterdæk på i Oktober

Applus Bilsyn

Undersøgelse fra Applus Bilsyn viser, at hver tredje bilist skifter til vinterdæk allerede i oktober.


De fleste bilejere får samtidig tjekket bilen for rust og kan derved spare mange penge.

Nok er vejret stadig i pæne plusgrader, og sne lader til at have lange udsigter. Alligevel sætter hver tredje danske bilist vinterdæk på bilen i oktober, mens flertallet venter til november.

Det fremgår af en ny undersøgelse fra Applus Bilsyn, hvor 2.449 bilister har svaret, hvornår de skifter til vinterdæk.

Bremser hurtigere

“Når så mange får vinterdæk på allerede nu, viser det, at danskerne har respekt for vinteren og prioriterer at køre sikkert i tilfælde af tidlig sne. Er der faldet sne eller is, betyder vinterdæk, at du kan styre og bremse hurtigere. Men herudover er det vigtigt at gøre hele bilen klar til vinteren. Bilen slides hurtigere om vinteren.

Både brugte biler og mange nye mikrobiler er udsatte i forhold til rust. Derfor anbefaler vi, at bilister tænker fremad og får et professionelt tjek af bilens tilstand – en RustAttest - og om nødvendigt en rustbeskyttelse,”
siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

Rust grundlægges om vinteren
Ifølge undersøgelsen får 80 procent af bilisterne undersøgt bilen for rust mindst hvert andet år. Danske bilister ved nemlig udmærket, at deres bil hurtigt kan ende som en hullet schweizerost, hvis de ikke tager rusten i opløbet.

"Ni ud af ti rustskader sker i løbet af vinteren, når biler kører i sne, fugt og salt. En anden rustårsag er den megen grus og is på vejene, der kan rive huller i eller på anden vis skade den beskyttende belægning på bilernes undervogn og i de mange hulrum. Det er især her, at bilerne begynder at ruste,” siger Per V. Rasmussen.

Faktaboks: Rabat på Rustattesten
Applus Bilsyn leverer Rustattesten med og uden syn af bilen. Prisen er 399 kr., dog er der 200 kr. i rabat, hvis Rustattesten udføres i forbindelse med et bilsyn.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.