• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
23. oktober 2015 - VM

Volkswagen bekræfter

Biler med motorkendingsnummeret EA288 er ikke omfattet af software-sag

Volkswagen Danmark

Volkswagen har bekræftet, at koncernens diesel-biler med EA 288-motorer lanceret i Europa ikke er omfattet af den verserende diesel-sag.


Netop denne motortype, ligger i en række af koncernens dieselbiler, som aktuelt bliver udleveret.

Derfor er det væsentligt, at Volkswagen nu med eftertryk kan bekræfte, at disse motorer alle overholder gældende miljølovgivning. Der er i denne motortype ikke på nogen måde installeret software, der kan manipulere med bilernes udledningstal i testsituationer.

De aktuelle biler opfylder alle den gældende miljølovgivning indenfor EU såvel efter den såkaldte EU5 som EU6-norm.

Volkswagen Koncernen arbejder i disse dage på højtryk med diesel-sagen og for at finde løsninger, der er anvendelige for samtlige berørte biler på verdensplan, således at samtlige normer overholdes.

Efter grundige og tilbudsgående tests hersker der nu ikke længere tvivl om, at der ikke er installeret software, der kan manipulere med testresultater i dieselbiler med EA288-motorer hverken efter den gældende EU6-norm eller efter den tidligere EU5-norm.

På den danske hjemmeside vwdieselinfo.dk kan alle danske Volkswagen-kunder via deres registreringsnummer slå deres bil op og se om den er berørt af software-sagen. Dette er der foreløbigt 130.000 danskere, der har benyttet sig af.

Er man berørt af software-sagen, vil man blive kontaktet direkte af Volkswagen Danmark så snart den korrekte løsning på problemet foreligger. Alle berørte biler er teknisk set fuldt ud funktionsdygtige.

Volkswagen Koncernen arbejder på højtryk
Man arbejder på at fremskaffe de softwaremæssige og tekniske løsninger på problemet i tæt samarbejde med de tyske myndigheder. For tiden er man ved at udarbejde de korrekte løsninger til samtlige berørte modeller, årgange og fra alle fire mærker (SEAT, Audi, Skoda og Volkswagen).

Dette arbejde har de tyske myndigheder givet Volkswagen en frist frem til ultimo november til at få fuldført.

Hos Volkswagen i Danmark forventer man, at påbegynde indkaldelsen af de berørte biler til opdatering i starten af 2016. Alle omkostninger forbundet med opdateringerne vil naturligvis blive båret af Volkswagen.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.