• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
26. november 2015 - Applus Bilsyn

Tyverisikring af nummerplader

Problemer i mere end hver tiende bilsyn

Tusindvis af bilister mangler stadig at få tyverisikret nummerpladerne. Tusindvis af bilister mangler stadig at få tyverisikret nummerpladerne.

Applus Bilsyn

Applus Bilsyns bilsagkyndige møder hver dag nye bilister landet rundt, der ikke har tyverisikret nummerpladerne.


Hovedparten vælger at få hjælp i synshallen.

Efter den 15. november kan bilister, der endnu ikke har sikret deres nummerplader mod tyveri, risikere 1.000 kr. i bøde fra færdselspolitiet. Ikke desto mindre har et sted mellem ca. 10 og 20 procent af bilister, der skal til bilsyn, endnu ikke fået fastspændt deres nummerplader efter de nye regler.

Det fremgår af en rundspørge blandt Applus Bilsyn bilsagkyndige i 139 synshaller landet over. Her har man spurgt, hvordan de oplever behovet for nummerpladesikring blandt kunderne efter, at den nye lov er trådt i kraft.

Stort behov for nummerpladehjælp

Ifølge rundspørgen svarer 53 procent af bileksperterne, at ‘hver tiende’ bilist mangler at sikre nummerpladerne, mens 20 procent svarer ‘hver femte’.

Tallene afspejler, at vi for en dels vedkommende stadig befinder os i en slags indkørselsperiode, hvor folk skal vænne sig til nye regler. Heldigvis hjælper vi de fleste på stedet. 40 procent i undersøgelsen svarer, at hver anden eller tredje uden en nummerpladeløsning får tingene ordnet af en Applus-medarbejder eller ved at købe en gør-det-selv-løsning med hjem. 20 procent vurderer, at ‘stort set alle’ køber en løsning af den ene eller anden art hos Applus Bilsyn,” siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

Betinget bilsyn overrasker
Undersøgelsen viser desuden, at hovedparten af både personbilister og varebilsejere, der ruller ind til bilsyn, ikke ved, at synsvirksomheder kun må 'betinget godkende' biler, som mangler at få sikret nummerpladerne.

De fleste er kun bekendte med kravet om tyverisikring. 70 procent af synsmedarbejderne svarer, at kunderne - når synsmedarbejderne gør opmærksom på manglende fastspænding - ‘ikke bliver overraskede, da de kender reglerne, men blot ikke har fået ordnet nummerpladerne endnu’.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.