• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
2. december 2015 - Applus Bilsyn

Lovpligtige vinterdæk

Danske bilister siger ja til S-lovforslag

De fleste bilister støtter idéen om at gøre vinterdæk lovpligtige herhjemme ligesom i f.eks. Sverige. De fleste bilister støtter idéen om at gøre vinterdæk lovpligtige herhjemme ligesom i f.eks. Sverige.

Applus Bilsyn

Ny undersøgelse fra Applus Bilsyn viser stor opbakning blandt bilejere til nyt lovforslag fra Socialdemokraterne om at gøre vinterdæk lovpligtige.


Selvom Socialdemokraternes forslag om at indføre et krav om vinterdæk ved privatkørsel indtil videre ikke møder opbakning fra alle partier, så viser ny undersøgelse, at 60 procent af bilisterne er med på vognen.

Applus Bilsyn har spurgt 2.589 danske bilister, hvorvidt de støtter et lovforslag om at gøre vinterdæk lovpligtige.

61 procent svarer ja, mens kun 12 procent siger nej. 27 procent svarer ‘måske’.

Sikker og hurtig trafik
"Ca. 80 procent af bilisterne kører med vinterdæk. Vi oplever, at danske bilister lægger stor vægt på sikker og nem kørsel. Er der sne og is, så kan biler uden vinterdæk sænke hastigheden i trafikken. Samtidig kan det være sværere at bremse. Det kan forklare den store opbakning til at indføre et eventuelt krav til vinterdæk,” siger adm. direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Applus Bilsyn anbefaler generelt bilister at køre med dæk med minimum 3 mm slidbane i stedet for de 1,6 mm, som loven foreskriver.

Kun krav ved glat føre
Ifølge Socialdemokraterne skal det være lovpligt for lastbiler og busser at køre med vinterdæk. Kravet skal kun gælde privatbilister i glat føre.

‟Det vil sige, at man godt kan beholde sommerdækkene på om vinteren, men så må man altså ikke køre ud, når vejene er glatte. Gør man det så alligevel, skal det være forbundet med en bøde
,” siger Rasmus Prehn til TV 2.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.