• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. januar 2016 - Applus Bilsyn

Vintervejr slider på bilen

Vinteren er højsæson for rustskader på bilen.

Kulde, sne, is, sjap og salt slider hårdt på bilerne – særligt hvis de ikke er rustbeskyttet. Kulde, sne, is, sjap og salt slider hårdt på bilerne – særligt hvis de ikke er rustbeskyttet.

Applus Bilsyn

Vintervejret er ikke godt for bilerne. Salt, småsten, vand og is genererer ekstra mange rustskader henover vinteren.

Danske bilister skal forberede deres bil på vinteren. Kulde, sne, is og sjap kombineret med salt slider nemlig hårdt på bilerne – særligt hvis de ikke er beskyttet mod rust, oplyser Applus Bilsyn.

“Bilers karosseri tæres som regel allerede hårdt fra november og december, når den første sne og frost sætter ind. F.eks. slider det hårdt på bilerne, når sne først smelter for senere at fryse og blive til is på vejene. Sliddet på dem og risikoen for, at bund og hulrum angribes af tæring, er langt større netop nu. Har man ikke fået bilen gjort vinterklar og f.eks. givet den rustbeskyttelse, så kan der nemt opstå rustskader i denne periode,” siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

Forbered selv bilen
Danskerne kan imidlertid også gøre en hel del selv for at præparere bilen mod slid og rust. Applus Bilsyn anbefaler, at man vasker bilen hyppigt, helst med voks - også selvom bilen hurtigt bliver snavset igen. En ren og velplejet bil tørrer hurtigere og holder længere.

Herudover foreslår bileksperterne, at bilejere, ved risikoen for minusgrader, hyppigt tjekker op på sprinklervæske og klimaanlæggets funktion, så man altid har et klart udsyn gennem ruderne.

“Andre tjekpunkter er vinduesviskere, sneskrabere og silikonespray til gummilisterne. Vil man være på den sikre side, eller kører man uden vinterdæk, kan man medbringe en skovl og sand til at kaste under dækkene, hvis bilen skulle køre fast i sneen,” siger Per V. Rasmussen.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.