• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. januar 2016 - Mercedes

Ny Mercedes E-klasse

Premiere på den nye Mercedes E-Klasse

Dansk salgsstart er den 18. januar 2016, hvor priserne også præsenteres. Lancering hos forhandlerne sker i april. Dansk salgsstart er den 18. januar 2016, hvor priserne også præsenteres. Lancering hos forhandlerne sker i april.

Mercedes

Den tiende generation Mercedes E-Klasse er blevet præsenteret for første gang. Den byder på verdenspremiere for en hel række tekniske løsninger – ikke mindst inden for det selvkørende område.

"E-klasse er kernen i vores varemærke," siger Thomas Weber, ansvarlig for Mercedes’ udviklingsarbejde og medlem af bestyrelsen for Daimler AG. "Den nye generation er et stort skridt i retning af selvkørende biler. Den har også lavere brændstofforbrug, større sikkerhed og højere komfort end sin forgænger."

E-klassen er større (43 mm længere) og har et kraftfuldt design. Og som hos sin forgænger kan man få Mercedes-stjernen på enten kølerhjelmen eller i kølergrillen.
Interiøret er helt nyt og fås med to 12,3-tommer skærme, der tilsammen giver et unikt widescreen-cockpit. Skærmene kan indstilles til at vise en hel række af forskellige instrumenteringer. Mange af bilens funktioner styres via de nye touchpads på rattet, så føreren ikke behøver at tage øjnene fra vejen.

Selvkørende funktioner
De fleste er enige om, at fremtidige biler i et eller andet omfang vil være i stand til at køre selv. Den nye E-klasse præsenterer meget af den teknologi allerede nu. Funktionen Drive Pilot betyder for eksempel, at bilen selv kan holde såvel retning som afstand ved hastigheder på op til 210 km/t. Den adaptive fartpilot kan indstilles, så den automatisk justerer bilens hastighed efter hastighedsbegrænsninger på vejskiltene.

En anden nyhed er Active Lane-change Assistant. Når føreren aktiverer blinklyset for at skifte vognbane, bruger bilen kameraer og radar til at finde tidspunktet, hvor man kan skifte vognbane på den sikrest mulige måde.
Den nye E-Klasse fås også med Remote Parking Pilot. Ved hjælp af en smartphone-app kan bilen parkeres med fjernbetjening på p-pladser og i p-huse.

Ny motorgeneration

E-klassen introduceres med en ny generation af motorer. Ved lanceringen fås E 220 D (diesel) med 195 hk og et forbrug på 25,6 km/l samt E 200 (benzin) med 185 hk og et forbrug på 16,9 km/l. Senere på året lanceres flere motorvarianter, herunder plug-in hybriden E 350 e.
Dansk salgsstart er den 18. januar 2016, hvor priserne også præsenteres. Lancering hos forhandlerne sker i april.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.