• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
21. januar 2016 - Applus Bilsyn

Nu får du en bøde, hvis...

Færdselspolitiet: Slut med venlige henstillinger.

Bliver du standset af Københavns Færdselspoliti, og har du endnu ikke fået fastspændt nummerpladerne, skal du regne med en bøde på 1.000 kr. Bliver du standset af Københavns Færdselspoliti, og har du endnu ikke fået fastspændt nummerpladerne, skal du regne med en bøde på 1.000 kr.

Applus Bilsyn

Politiet klar med bøder
Det er slut med de venlige henstillinger, oplyser Færdselspolitiet. Bliver man standset, og har man endnu ikke fået ordnet sine nummerplader, kan man regne med en bøde på 1.000 kr.

Kravet om at bilister skal tyverisikre deres nummerplader trådte i kraft den 15. november sidste år. Indtil videre har færdselspolitiet i hovedstaden blot venligt bedt bilister om at få fastspændt deres nummerplader uden, at det har kostet noget.

Men nu er ‘hvedebrødsdagene’ overstået.

Fremover vil Københavns Færdselspoliti kvittere med en bøde på 1.000 kr., når de standser bilister i trafikken uden korrekt fastspændte nummerplader.

‘Folk har haft tid nok’
“Efter den 15. november har vi primært informeret om de nye regler, når vi har mødt bilister uden tyverisikrede nummerplader. For langt de fleste har det blot været en forglemmelse. Men nu har folk haft lang nok tid til at få sikret deres plader. Nu er tiden moden til, at vi skrider ind og uddeler en bøde, hvis pladerne ikke er tyverisikrede,” siger Michael Kristiansen, politiinspektør i Københavns Færdselspoliti.

Op mod 300.000 risikerer bøde
Før jul viste en undersøgelse fra Applus Bilsyn, at omkring 300.000 bilister endnu ikke havde fået sat nummerpladerne ordentlig fast. I en opfølgende rundspørge for nylig svarede hver anden bilsagkyndig hos Applus Bilsyn, at ‘hver tiende’ kunde manglede at sikre nummerpladerne.

Bilsyn betinges af godkendte nummerplader
“Vores synsmedarbejdere hjælper selvfølgelig alle bilister, som ikke har sikret nummerpladerne endnu, med at få løst problemet. På den måde slipper de for en eventuel bøde. De fleste bilister lader en af vores synsmedarbejdere fastspænde nummerpladerne, men vi har også mange, som køber en gør-det-selv-løsning. De fleste bliver imidlertid overraskede over, at vi kun kan godkende en bil til bilsyn betinget af, at nummerpladerne er i orden,” siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

Fakta: Mangler du at få tyverisikret nummerpladerne?
• Reserverer du tid hos Applus Bilsyn, koster en tyverisikring af nummerpladerne 199 kr. Uden reservation er prisen 249 kr.
• Gør-det-selv-pakken hos Applus eller i webshoppen på Applus.dk koster 99 kr.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.