• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
28. januar 2016 - Quickimport

Spar penge på import af bil

Gode råd til et godt bilkøb i udlandet.

Registreringsafgiften er faldet ved indgangen til 2016, og 180% satsen er faldet til 150% Registreringsafgiften er faldet ved indgangen til 2016, og 180% satsen er faldet til 150%

Quickimport

Import af brugte biler fra Tyskland eller Sverige er populært hos danskerne. I Tyskland kan du finde et langt større udvalg end i Danmark, og du kan få fingrene i din ”drømmebil” med alt i udstyr og den helt rigtige farve.

Med den nye lavere registreringsafgift i 2016, er det blevet endnu mere attraktivt at selv hente en bil hjem fra udlandet, og der kan være rigtig gode penge at spare.
Men før du går i gang med at importere din egen drømmebil, er det godt at kende systemet og måden en registreringsafgift beregnes på. På den måde har du mulighed for at lave den bedste handel, og finde den helt rigtige bil.

Hos virksomheden QuickImport ApS, som har specialiseret sig i at vejlede private om import af brugt bil, kan du få hjælp til en forhåndsvurdering af registreringsafgiften inden du køber bilen. Så du kender økonomien, inden du tager bilen hjem til Danmark.

Sådan dannes en registreringsafgift ved import af brugt bil
Registreringsafgift på en brugt bil dannes ud fra handelsværdien i Danmark. Det betyder, at man kigger på tilsvarende køretøjer, som står til salg i Danmark på tidspunktet for import. Her ser man på, hvor stort et værditab tilsvarende biler har haft i forhold til den oprindelige danske nyværdi.

I praksis kan man bruge en tommelfingerregel om at registreringsafgiften kan udregnes ved at tage ca. 55-59% af den danske handelsværdi. Hvis handelsværdien som brugt bil i Danmark er 500.000 kr., og nyværdien er 1.000.000 kr., er registreringsafgiften ca. kr. 290.000 kr. (alt afhængig af sikkerhedsudstyr og brændstoføkonomi).

Gode råd til at finde din drømmebil
-    Jo mere værditab, jo lavere registreringsafgift. Derfor skal man helst finde en bil, som har nogle år på bagen. Hvis du importerer en bil, som er mindst 8,0 år gammel fra 1. registreringsdato, er der desuden ikke beskatning af ekstraudstyr.
-    Find en bil med en lav eller i hvert fald en fornuftig kilometerstand. Det kan ikke betale sig at importere en brugt bil, som har kørt rigtig mange kilometer.
-    Find en bil i flot stand – det kan bedst betale sig på sigt, da fradraget for dårlig stand ikke er højt nok i forhold til udgifterne til istandsættelse på sigt.

Læs også artiklen ”4 gode råd til import af bil”

Hos virksomheden QuickImport kan du få en sikker forhåndsvurdering af registreringsafgiften, som virksomheden står inde for. På den måde kender du din økonomi på forhånd, inden du har købt bilen i udlandet. Du kan betale afgift gennem virksomheden efter toldsyn, og få nummerplader på med det samme. QuickImport har tilladelse af SKAT til at fastsætte og opkræve registreringsafgifter, og er en af Danmarks største aktører indenfor vejledning ved import af brugte biler.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.