• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
27. januar 2016 - FDM

Nemmere p-skiveregler

Nemmere p-skiveregler er sund fornuft.

 Minister vil lave klarere regler ved tidsbegrænset parkering. Godt for bilisterne, mener FDM, som foreslår yderligere ændringer. Minister vil lave klarere regler ved tidsbegrænset parkering. Godt for bilisterne, mener FDM, som foreslår yderligere ændringer.

FDM

Det er sund fornuft, når transportministeren foreslår den såkaldte p-skivebekendtgørelse ændret, så reglerne bliver mere forståelige ved tidsbegrænset parkering. Det mener FDM, som længe har efterlyst ændring på området, og derfor hilser ministerens forslag, som vil mindske risikoen for ærgerlige p-afgifter, velkommen.

Som reglerne er i dag, skal man på parkeringspladser med tidsbegrænsning stille p-skiven frem til det tidspunkt, restriktionen gælder fra, og ikke det tidspunkt man ankommer på. Må man eksempelvis holde en time gratis fra kl. 09.00, men ankommer kl. 07.50, skal man i dag stille p-skiven frem til kl. 09.00 og ikke kl. 08.00, som mange fejlagtigt tror. Med ministerens forslag vil det fremover være valgfrit, om man stiller p-skiven frem til kl. 09.00 eller ej.

”Vi har gennem længere tid påpeget, at de eksisterende regler er ulogiske og derfor giver anledning til misforståelser hos bilister, som uforvarende kommer til at stille p-skiven forkert. Derfor er vi glade for, at transportministeren nu lægger op til en ændring,” siger afdelingschef i FDM, Per Alkestrup.

FDM foreslår, at man samtidig ændrer kravene til en p-skives udformning, så de svarer til, hvordan de har set ud i mange år, uden at det har givet anledning til problemer.

Ifølge bekendtgørelsen må en p-skive for eksempel ikke være forsynet med nogen form for producent- eller firmalogo. Mange bilister har imidlertid en p-skive med eksempelvis bilens logo eller andet, uden at det i øvrigt har nogen betydning for brugen af p-skiven. Af samme årsag har kommunerne gennem årene administreret reglerne lempeligt.

”Nu har Aarhus Kommune som de første imidlertid meldt ud, at man vil til at administrere strikt efter bekendtgørelsen. Det betyder, at mange bilejere risikerer en parkeringsafgift, hvis ikke de udskifter deres i øvrigt velfungerende p-skive, som altså hidtil ikke har været et problem. Derfor så vi gerne, at man også gør reglerne på det område mere tidssvarende, nu man alligevel ændrer i bekendtgørelsen,” siger Per Alkestrup og tilføjer:

”For FDM må det afgørende være, at man angiver et ankomsttidspunkt, som kan aflæses uden problem".

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.