• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
3. februar 2016 - Hyundai

Århus kører på brint

Århus vælger bæredygtige brintbiler fra Hyundai.

Rådmand Christian Würtz tanker Hyundai ix35. Rådmand Christian Würtz tanker Hyundai ix35.

Hyundai

Brint bliver en af fremtidens vigtigste energikilder, når det gælder biler. Det er de fleste eksperter enige i.

Brint er et plus for klimaet og går ikke på kompromis med mobilitet og komfort. Aarhus Kommune har netop valgt 8 stk. Hyundai ix35, verdens første serieproducerede brintbil. Med dem på vejene står Hyundai nu for 49 ud af 56 indregistrerede brintbiler i Danmark.  

Der bliver stillet stadig større krav til bilers bæredygtige formåen – også af landets kommuner. Det er ikke længere nok, at biler kører længere på literen. Der er et ligeså stort behov for at tænke i nye baner og i nye alternativer til fossile brændstoffer.

Aarhus Kommune har en ambitiøs plan på vegne af klimaet. Et af kommunens mål er at skabe et bæredygtigt bysamfund, som er co2-neutralt og fri for brug af fossile brændstoffer i 2030. Og transportsektoren er en af de helt store udfordringer, når man skal sænke CO2-udslippet. Derfor har kommunen nu leaset 8 stk. af den brint-drevne Hyundai ix35. Samtidig er der blevet åbnet en brintstation i Logistikparken i Brabrand ved Aarhus. Stationen, som blev officielt indviet d. 21. januar 2016, er den ottende af sin slags i Danmark. Det er Strandmøllen, H2Logic og OK, der står bag brintstationen.

Hyundai ix35 – en ualmindelig almindelig bil
Bilproducenten Hyundai har længe haft fokus på alternative brændstoffer og lancerede med Hyundai ix35 verdens første serieproducerede brintbil i 2013. Det unikke ved bilen er ikke bare, at dens eneste ”forurening” er rent vand, men også at den har en rækkevidde som en almindelig bil, og føles og opleves som en almindelig bil. De bæredygtige fordele sker ikke på bekostning af funktionalitet

Ligesom en el-bil er den drevet af elektricitet – men i modsætning til en klassisk el-bil producerer Hyundai ix35 selv sin elektricitet i en særlig brændselscelle. Den teknologi, som baserer sig på en kemisk reaktion mellem brint og ilt, betyder at man når hastigheder op til 160 km/t og kan køre op til 600 km på en enkelt tankfuld.

Brint baner vej for kommunal bæredygtighed
Aarhus Kommune er ikke den første kommune i Danmark, der tager brint og brintbiler til sig. I forvejen har Hyundai leveret den brint-drevne Hyundai ix35 til Københavns Kommune samt Holstebro, Vejle og Aalborg. Bilerne, som er købt med støtte fra EU, bliver brugt til arbejdsbrug for kommunens medarbejdere.

Ved åbningen af brintstationen i Brabrand, som inden længe bliver en MultiFuel station, og med investeringen i Hyundai ix35 er Aarhus Kommune med et slag blevet landets næststørste brint-bil by.

”Det er ingen hemmelighed, at vi følger implementeringen af Hyundai ix35 i kommunerne tæt. Med leverancen til Aarhus Kommune står vi nu for 49 af landets 56 indregistrerede brintbiler. Det er naturligvis en god indikator for kommunernes og medarbejderne tilfredshed, og det er selvsagt noget, der giver os endnu mere blod på tanden”, siger pressechef for Hyundai Bil Import, Annegrethe Skovby, der også var tilstede ved åbningen af brintstationen i Brabrand i Århus.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.