• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. februar 2016 - Audi

Ændringer i produktionen

Audis produktionsnetværk klar til fremtidens mobilitet.

På fabrikken i Bruxelles vil masseproduktionen af Audis første eldrevne SUV starte op i 2018. På fabrikken i Bruxelles vil masseproduktionen af Audis første eldrevne SUV starte op i 2018.

Audi

Ændringer i produktionen

Fra 2018 vil Audi Brussels eksklusivt producere koncernens første eldrevne SUV til hele verdensmarkedet. Fabrikken i Bruxelles vil desuden få sin egen batteriproduktion. Den belgiske fabrik bliver dermed den primære adresse, når det handler om elektro-mobilitet i Volkswagen-koncernen.

Alle fabrikker i det globale Audi-produktionsnetværk vil nyde godt af ændringerne. "Den nye produktionsstruktur for fabrikkerne øger vores produktionseffektivitet og styrker alle de berørte produktionssteder", siger Rupert Stadler, AUDI AG's administrerende direktør. "På den måde udnytter vi flere synergier i Volkswagen-koncernen og samler vigtige nøglekompetencer". Beslutningerne omkring de enkelte modeller sikrer arbejdspladser og fremmer produktionsnetværkets internationalisering.

Eldreven SUV har rødder i Audi e-tron quattro
Konceptbilen Audi e-tron quattro, der blev præsenteret på IAA-biludstillingen 2015, giver et klart fingerpeg om den endelige serieproducerede model, der fra 2018 får fødested i Bruxelles. Audi e-tron-modellen er udstyret med et batteri med stor rækkevidde og tre elmotorer, og byder dermed på topmålet af sportslighed, køredynamik og effektivitet. En rækkevidde på over 500 km og mulighed for lynopladning gør den fuldt anvendelig i dagligdagen. Den sportslige SUV får en placering mellem Audi Q7 og Audi Q5 i produktporteføljen.

Som en del af omstruktureringen vil Audi A1, som hidtil er blevet produceret i Bruxelles, fremover blive bygget på den spanske SEAT-fabrik i Martorell, mens Audi Hungaria-fabrikken i Győr overtager produktionen af Audi Q3, der hidtil er blevet produceret i Spanien.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.