• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
21. februar 2016 - Audi

Audi tæt på topplacering

Uheld stod i vejen for topplacering til Audi-mandskabet.

Uheld stod i vejen for topplacering til Audi-mandskabet i årets Rallye Monte-Carlo. Uheld stod i vejen for topplacering til Audi-mandskabet i årets Rallye Monte-Carlo.

Audi

Næsten hele vejen til målet i Monaco onsdag den 3. februar indfriede Audi 80-kørerne de store forventninger, der var til dem forud for årets løb. Uheld på de sidste etaper kostede dem imidlertid den forventede topplacering. Skuffelsen til trods havde Toni Hansen og Per Brodersen undervejs overskud til at hjælpe Porsche-debutanterne til en plads i Top100.

De erfarne Audi-kørere kom ellers fantastisk fra start. Efter 27 timers nonstop-kørsel fra starten i Bad Homborg til mål Monaco kørte de sig ind på en delt tredjeplads ud af 314.

På løbets andendag ventede fire tørre og våde, men snefri specialetaper. Til trods for at det ikke er Toni Hansens og Per Brodersens favoritunderlag, fortsatte de den danske fremgang i feltet, og var kun halvandet sekund fra førstepladsen, da de nåede etapemålet i Valence ved Rhônefloden søndag aften.

Tocifrede forårstemperaturer og et knastørt underlag gjorde generelt dette års klassiske rally meget uforudsigeligt, og udfordrede alle de danske deltagere på løbets fjerde dag. Det betød bl.a. montering af brede sommerdæk, omstilling af triptællere og små fejl i målingernes nøjagtighed. Selvom det igen var Team Audi 80, der overkom udfordringerne bedst af de danske deltagere, måtte de rykke fra en femte til en ottendeplads.

På den berømte etape ”De lange knives nat” kom Audi-herrerne optimistisk fra start, men efter problemer med triptælleren og et mindre møde med en mur, røg de ned på en samlet plads som nr. 46 – langt fra den Top10 placering, de var seedet til, og som de længe lå lunt i svinget til.

For Audi-mandskabet blev Rallye Monte-Carlo Historique 2016 en stor skuffelse. ”Det er det mest forfærdelige ’Monte’, jeg har kørt. Vi havde mange op- og nedture, men jeg lavede en fejl omkring kalibrering af triptæller samtidig med, at mit backupsystem svigtede, og det kostede dyrt”, konstaterede Per Brodersen.

Mens den anden halvdel af Team Audi 80, Toni Hansen, allerede vendte blikket mod 2017 og luftede et håb om et mere sne- og isdækket landskab til det næste Rallye Monte-Carlo Historique, var begejstringen for det indeværende stor hos Porsche-debutanterne, der ifølge Søren Bunk havde meget at takke Audi-mandskabet for: ”Vi har fået meget hjælp fra navnlig Toni Hansen og Per Brodersen, og uden den havde vi aldrig gennemført, endsige kørt os i Top100, som vi jo gjorde”.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.