• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. april 2016 - Mazda

Den nye Mazda MX-5

Mazda MX-5 med ny profil i New York.

Mazda MX-5 RF vil også blive markedsført i Danmark, men det er endnu for tidligt at sige noget om introduktionstidspunktet og priserne. Mazda MX-5 RF vil også blive markedsført i Danmark, men det er endnu for tidligt at sige noget om introduktionstidspunktet og priserne.

Mazda

Mazda har netop afsløret den nye Mazda MX-5 RF (”Retractable Fastback”) på den internationale biludstilling i New York.

Retractable kan oversættes til foldbar, og Fastback er betegnelsen på en klassisk karrosseritype, hvor taget har et særligt forløb ned mod bilens bagende. Når man ser MX-5 RF i profil, er det tydeligt, hvorfor Mazda har valgt netop denne betegnelse til den nye MX-5 med foldetag.
MX-5 RF bygger videre på den succes, Mazda opnåede med Roadster Coupe-udgaven af forrige generation MX-5, der var den første officielle MX-5-variant uden kaleche.

Til 4. generation af verdens mest solgte roadster nogensinde har Mazda udviklet en helt ny tagkonstruktion, hvor tagets forreste del og bagruden foldes ned i en meget elegant manøvre, mens den bageste del af taget bliver stående.

Taget kan åbnes og lukkes ved et tryk på en knap, mens bilen er i fart med en hastighed op til 10 km/t og optager ikke plads i bagagerummet, når det er foldet ned.

Teknisk er MX-5 RF identisk med den ”normale” MX-5. Det vil sige, at den vil kunne leveres med to forskellige SKYACTIV-benzinmotorer, en 1.5-liters med 131 hk og en 2.0-liters med 160 hk, der begge er koblet til en ultra præcis 6-trins manuel gearkasse.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.