• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
26. april 2016 - Applus Bilsyn

Er du på kant med loven?

60.000 bilister står til bøde fra Færdselspolitiet.

Op mod 60.000 bilister mangler fortsat at fastgøre bilens nummerplader. Op mod 60.000 bilister mangler fortsat at fastgøre bilens nummerplader.

Applus Bilsyn

Færdselspolitiet tjekker nu op på bilister, der mangler at få tyverisikret nummerplader. Og dem er der stadig en hel del af ifølge dugfrisk undersøgelse.

Fem måneder efter de nye regler for tyverisikring af nummerplader er effektueret, mangler omkring 60.000 danske bilister stadig at leve op til reglerne. Det fremgår af en ny undersøgelse foretaget af Applus Bilsyn blandt 2.257 bilister.

Politiet: Igang med de første sager

Imidlertid er det slut med de venlige henstillinger fra Færdselspolitiet. Bilister, der kører rundt i trafikken, uden at have skruet nummerpladerne behørigt på, risikerer en bøde på omkring 1.000 kr., hvis de bliver standset i forbindelse med andre forseelser, oplyser Københavns Færdselspoliti.

‟De fleste bilister har fået styr på nummerpladerne. Københavns Politi har siden årsskiftet sigtet 6-7 bilister for ikke at have fastskruet nummerpladerne. Det er konstateret i forbindelse med almindelig færdselskontrol. De tre af sagerne afventer berammelse som prøvesager i Københavns Byret, idet bødeniveauet lige skal fastlægges,” siger Søren Wiborg, politikommissær i Færdselsafdelingen i Københavns Politi.

Stadig mange tyverier
Indførelsen af den nummerpladeforordning har indtil videre nedbragt antallet af tyverier på landsplan med omkring 1.000 sager i løbet af årets første tre måneder. Alligevel har den langt fra stoppet tyverier. Lange fingre løsnede nemlig stadig ca. 2.700 nummerplader landet over fra januar til slutningen af marts.

Ifølge Applus Bilsyn er der tale om en proces, hvor det altid tager lidt ekstra tid at få alle bilister til at implementere nye regler. Og så ved rigtig mange ikke, nærmere bestemt 42 procent ifølge Applus Bilsyn undersøgelsen, at ikke-tyverisikrede nummerplader ifølge lovgivningen er takseret til en bøde på 1.000 kr.

Bilsyn betinges af korrekte nummerplader

‟Vi kontrollerer altid pladerne i forbindelse med et bilsyn. I den forbindelse møder og hjælper vi dagligt bilister landet rundt uden tyverisikrede nummerplader. Mange lader vores synsmedarbejdere fastspænde nummerpladerne, mens andre køber en gør-det-selv-løsning. De fleste bliver imidlertid overraskede over, at vi kun kan godkende en bil til bilsyn betinget af, at nummerpladerne er i orden,” siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

Fakta: Mangler du at få tyverisikret nummerpladerne?
• Reserverer du tid hos Applus Bilsyn, koster en tyverisikring af nummerpladerne 199 kr. Uden reservation er prisen 249 kr.
• Gør-det-selv-pakken hos Applus Bilsyn eller i webshoppen på Applusbilsyn.dk koster 99 kr.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.