• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
17. februar 2017 - FDM

Ikonisk bil dumper i sikkerhed

Årets første test indeholder både top- og bundkarakter.

 Der er helt som forventet de maksimale fem Euro NCAP-stjerner til både Volvo S90 og Volvo V90. Selv efter Euro NCAPs skrappere krav til nye biler, fremstår de som endog meget sikre. Der er helt som forventet de maksimale fem Euro NCAP-stjerner til både Volvo S90 og Volvo V90. Selv efter Euro NCAPs skrappere krav til nye biler, fremstår de som endog meget sikre.

FDM

Årets første sikkerhedstest indeholder både top- og bundkarakter. Mens Volvo S90 og Volvo V90 imponerer med tårnhøj sikkerhed, falder Ford Mustang helt igennem og minder mest af alt om en halt krikke.

Det europæiske sikkerhedssamarbejde Euro NCAP kan i år fejre 20-årsjubilæum. Siden 1997 har det uvildige samarbejde testet sikkerheden i nye biler efter kriterier, der løbende er blevet skærpet. Det skete senest i 2016, hvor barren blev hævet betragteligt, og især kravene til de nye sikkerhedssystemer som automatisk nødbremse (AEB) gjorde det sværere at få topkarakter. Jubilæumsåret byder dog ikke på nye stramninger.
 
Hvad Euro NCAP’s krav til bilers sikkerhed anno 2017 betyder, ses i årets første test, der byder på bare tre biler i hver sin ende af skalaen; Ford Mustang og de sikkerhedsmæssige identiske Volvo S90 og V90. Mens der, helt som forventet, er de maksimale fem Euro NCAP-stjerner til de to svensk-byggede biler, falder amerikanske Ford Mustang igennem med et brag og lander på bare to matte Euro NCAP-stjerner.
 
”Sikkerhed har gennem alle årene været et fast del af Volvo, og det viser Volvo endnu en gang med sin nye 90-serie. Begge biler klarer kollisionstesten flot, og nok så vigtigt er alle de nye vigtige sikkerhedssystemer standard. Det gør selvfølgelig ikke bilerne billigere, men det betyder, at den høje sikkerhed ikke er noget, der skal tilkøbes. Det er ellers desværre ofte tilfældet herhjemme, hvor de danske afgifter gør sikkerhedssystemerne uforholdsmæssigt dyre og derfor fravælges,” siger FDMs repræsentant i Euro NCAP, Søren W. Rasmussen.
 
Mens de to nye Volvo-modeller imponerer, slipper testens anden bil, Ford Mustang, anderledes skidt fra Euro NCAP-testen.
 
”Det er efterhånden sjældent, at FDM helt fraråder nye biler, men med Ford Mustang er det svært at gøre andet. Bilen dumper med et brag i kollisionstesten, og de sikkerhedssystemer, der efterhånden er standard i de fleste nye biler, fås slet ikke til Ford Mustang. Den ikoniske amerikanerbil opgraderes ganske vist senere i år med både automatisk nødbremse og linjevogter, men det ændrer ikke ved, at bilen her og nu  er langt under det sikkerhedsniveau, Ford ellers er kendt for,” siger Søren W. Rasmussen.

Der er helt som forventet de maksimale fem Euro NCAP-stjerner til både Volvo S90 og Volvo V90. Selv efter Euro NCAPs skrappere krav til nye biler, fremstår de som endog meget sikre. (Foto: Euro NCAP/ FDM)

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.