• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
10. marts 2017 - FDM

FDM vinder p-sag

FDM vinder principiel p-sag i Østre Landsret.

FDM førte sagen på vegne af et FDM-medlem, som havde fået en p-afgift, fordi han havde betalt for at parkere, men havde misforstået skiltet om p-skiven. FDM førte sagen på vegne af et FDM-medlem, som havde fået en p-afgift, fordi han havde betalt for at parkere, men havde misforstået skiltet om p-skiven.

FDM

Må en kommune stille krav om, at man skal stille p-skiven, når der samtidig opkræves betaling? Nej, siger Østre Landsret i principiel sag.  FDM glæder sig over, at bilisterne slipper for forvirrende dobbeltordninger.

Indviklede parkeringsregler er noget, der forvirrer mange bilister. Men det kan åbenbart også forvirre kommunerne. I hvert fald har Københavns Kommune i flere år ikke fulgt reglerne, når de har uddelt parkeringsafgifter til en række bilister i indre København.

Landsretten har netop afsagt kendelse i en principiel retssag mellem FDM og Københavns Kommune om en omstridt parkeringsordning, hvor kommunen har krævet, at bilisterne både skulle betale og sætte p-skiven på et område, hvor der var tidsbegrænset parkering. Men den går ikke mener FDM – og nu også landsretten.

”De færreste regner med, at man skal have både p-billet og sætte p-skiven, og skiltningen har ikke gjort det nemmere for bilisterne at forstå, at der har været tale om en dobbeltordning. Derfor er vi selvfølgelig meget tilfredse med, at landsretten giver os medhold i ordningen ikke er lovlig”, siger Lennart Fogh, advokat og afdelingschef i FDMs juridiske rådgivning.

FDM førte sagen på vegne af et FDM-medlem, som havde fået en p-afgift, fordi han havde betalt for at parkere i Dronningegården i indre København, men havde misforstået skiltet om p-skiven. Og han er ikke den eneste, der har fået en dyr hilsen i forruden. Området har i flere år været kendt som én af kommunes mest indbringende indtægtskilderfor p-afgifter og været genstand for mange klager fra bilisterne, netop fordi reglerne ikke har været logiske for bilisterne.

Af kendelse fremgår det, at bekendtgørelsen om parkeringsskiver ’må fortolkes således, at der på steder med tidsbegrænset parkering ikke kan stilles krav om anvendelse af parkeringsskive, hvis der stilles krav om parkeringsbillet’. Dermed har Københavns Kommune uddelt p-afgifter i strid med reglerne.

”Vi forventer selvfølgelig, at Københavns Kommune selv tager initiativ til at tilbagebetale penge til de bilister, der har fået en afgift for ikke at sætte p-skiven. Sker det ikke, står vi selvfølgelig klar til at hjælpe”, siger Lennart Fogh.

FDM klagede allerede i 2013 til kommunen over FDM-medlemmets p-afgift, men kommunen fastholdt den. Derfor krævede FDM sagen for retten. FDM tabte sagen i fogedretten, men valgte af principelle årsager at anke til Østre Landsret. Den beslutning kan FDMs medlem og mange andre bilister nu glæde sig over.

Københavns Kommune erkendte for et år siden, at reglerne var komplicerede, og valgte at ændre på ordningen i Dronningegården, så der i dag ikke længere er tidsbegrænsning. Det betyder, at bilisterne i stedet skal betale for den tid, de holder parkeret.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.