• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
23. maj 2017 - Ford

Vugge udviklet til bilen

Ny teknologi kan få den lille til at sove hurtigere.

 Indtil videre er Max Motor Dreams kun en prototype, men efter et stigende antal efterspørgsler overvejer man, at sætte vuggen i produktion. Indtil videre er Max Motor Dreams kun en prototype, men efter et stigende antal efterspørgsler overvejer man, at sætte vuggen i produktion.

Ford

En ny vugge udviklet af Ford kan hjælpe den nyfødte med at falde i søvn ved at simulere de beroligende bevægelser, de afslappende lyde og det bløde lys fra en køretur.

Mange nybagte forældre har det samme problem. Den nyfødte vil ikke sove – og der er kun en løsning der virker. En køretur beroliger den lille og vil hjælpe barnet med at falde i søvn på ingen tid.

Men det går ud over forældrenes nattesøvn. Nybagte forældre får gennemsnitligt fem timers søvn og mister det, der svarer til 44 dages søvn på et år. Snart kan forældrene få deres nattesøvn tilbage - og en nyfødt der kan sove hele natten.

En vugge, der er udviklet af Ford, kan simulere bevægelsen og motorlyden af en køretur, der får den lille til at sove. Den kan endda simulere gadelysene.

Vuggen ligner en ganske normal vugge, men ved hjælp af en smartphone-app, vækkes vuggen ’Max Motor Dreams’ til live. App’en giver mulighed for at registrere og gengive de beroligende bevægelser, lyde og lys fra en bestemt køretur.

”Efter mange års samtaler med nybagte forældre, ved vi, at de ofte trænger til en god nats søvn. Selvom en hurtig køretur kan få den nyfødte til at sove, skal forældrene stadig være vågne og opmærksomme bag rattet,” fortæller Max Motor Dreams’ designer Alejandro López Bravo, fra det spanske atelier Espada y Santa Cruz. ”Max Motor Dreams kan gøre dagligdagen for mange nybagte forældre bedre”.

Indtil videre er Max Motor Dreams kun en prototype, men efter et stigende antal efterspørgsler overvejer man, at sætte vuggen i produktion.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.