• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
7. juni 2017 - FDM

Populær bil skuffer i sikkerhed

Den nye Suzuki Swift snubler i den seneste Euro NCAP-test

Den nye Suzuki Swift snubler i den seneste Euro NCAP-test, hvor det i grundudgaven kun bliver til tre Euro NCAP-stjerner for den populære bil. (Foto: FDM/ Euro NCAP) Den nye Suzuki Swift snubler i den seneste Euro NCAP-test, hvor det i grundudgaven kun bliver til tre Euro NCAP-stjerner for den populære bil. (Foto: FDM/ Euro NCAP)

FDM

Den nye Suzuki Swift skuffer i Euro NCAP-test, fordi ikke alle udgaver sælges med moderne sikkerhedsudstyr. FDM anbefaler derfor, at bilkøbere fravælger de udgaver, der mangler det vigtige sikkerhedsudstyr.

Der er stor forskel på sikkerheden i bilerne i forårets sidste sikkerhedstest fra Euro NCAP.
 
I alt fire nye biler er med i den aktuelle pulje, hvor Skoda Kodiaq og Mini Countryman trods skønhedsfejl begge opnår de maksimale fem Euro NCAP-stjerner. Anderledes ser det ud for testens to øvrige biler, Suzuki Swift og Nissan Micra. Bilernes sikkerhedsniveau afhænger nemlig af, om man tilkøber en sikkerhedspakke. Derfor er bilerne testet både med og uden sikkerhedspakke, og til to forskellige resultater.
 
”Helt overordnet kan man sige, at man med en sikkerhedspakke køber sig til en ekstra Euro NCAP-stjerne. Den aktuelle test illustrerer, hvorfor det er en god ide og noget, FDM anbefaler,” siger FDMs repræsentant i Euro NCAP, Søren W. Rasmussen, og tilføjer:
 
”Det gælder især Suzuki Swift, der traditionelt er en populær bil i Danmark. I grundudgaven lever den nye Suzuki Swift dog på ingen måder op til, hvad man sikkerhedsmæssigt bør forvente af en ny bil i 2017. Alle de sikkerhedssystemer, som i dag er ved at være helt almindelige, skal i de billigste udgaver tilkøbes i en sikkerhedspakke. Det rækker derfor kun til tre Euro NCAP-stjerner for grundudgaven, hvilket hverken er godt nok eller noget, der får FDM til at anbefale de billigste udgaver. Man bør derfor gå efter de udgaver, der har sikkerhedspakken, der udløser den fjerde Euro NCAP-stjerne.”
 
Mens Suzuki Swift altså i grundudgaven skuffer, gør den nye Nissan Micra en bedre figur med et udgangspunkt på fire Euro NCAP-stjerner. Topudgaven har endda en nødbremse, som også bremser for fodgængere, og derfor udløser de maksimale fem stjerner og dermed også en lidt lavere registreringsafgift i Danmark.
 
”Selv i grundudgaven er Nissan Micra ganske flot udstyret med stort set alle de nye sikkerhedssystemer som standard. Men det er ærgerligt, at Nissan ikke har valgt at gøre den avancerede nødbremse til standardudstyr. Det ville have fuldendt billedet af en ellers meget sikker bil,” siger Søren W. Rasmussen.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.