• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. juni 2017 - Applus Bilsyn

Flere miljøzoner på vej

125.000 feriebilister bør snart bestille fransk miljømærke.

Bøden for ikke at have et mærke i ruden er 68-375 euro eller 510-2.800 kr. Bøden for ikke at have et mærke i ruden er 68-375 euro eller 510-2.800 kr.

Applus Bilsyn

Danskere, der om få uger skal på bilferie i Frankrig, bør allerede nu bestille et miljøzonemærke, oplyser Frankrigs Turistråd. Mærket tager op til én måned at bestille og kan ikke fås i Frankrig. Store bøder til biler uden mærke.

Fem procent af de danske bilister, svarende til ca. 125.000, rejser på bilferie i Frankrig til sommer. Dermed er Frankrig den fjerde mest populære kør selv-destination i udlandet efter Tyskland på førstepladsen (14 procent), Italien på andenpladsen (10 procent) og Norge og Sverige på tredjepladsen (9 procent).

Det fremgår af en undersøgelse fra Applus Bilsyn blandt 1.223 bilister.

Miljømærker op til 30 dage undervejs
Imidlertid bør danskere med planer om firehjulet ferie i Frankrig hurtigst muligt bestille en Crit’Air-vignette til Frankrig. Det tager nemlig op mod én måned at få vignetten tilsendt, da den kun kan bestilles via de franske myndigheder.

”Vi opfordrer folk til at bestille et Crit’air-miljømærke så hurtigt som muligt, hvis ferieplanerne går mod Frankrig – og byer med miljøzoner. Mærkerne kan ikke købes i Frankrig, men skal bestilles online gennem de franske trafikmyndigheder. Den proces tager op til 30 dage, så derfor er det vigtigt at rykke i tide,” siger Christine Aby hos Frankrigs Turistråd i Danmark.

Flere zoner på vej

Antallet af miljøzoner i Frankrig vokser. Udover Paris har også Lyon, Lille og Grenoble indført Crit’Air-mærket. Fra september kommer Strasbourg til, mens yderligere 20 byer og områder ventes at følge trop med udgangen af 2020, oplyser Frankrigs Turistråd. Arve-dalens miljøzone omfatter indtil videre kun køretøjer over 7,5 tons.

”Vi sælger i dag tyske miljøzonemærker til danske bilister online og i over 140 synshaller uden ventetid. Det håber vi også i fremtiden bliver muligt med de franske miljøzonemærker. Det vil gøre det markant lettere for danskerne at holde bilferie i Frankrig,” siger adm. direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Bøden for ikke at have et mærke i ruden er 68-375 euro eller 510-2.800 kr.

Sådan bestiller du et fransk miljøzonemærke
1. Mærket kan kun bestilles online. Klik ind på den officielle franske hjemmeside for Crit’Air, https://certificat-air.gouv.fr/en/demande-ext/cgu
2. Upload registreringsattesten på bilen
3. En fransk miljøzonemærke koster 4,80 euro inkl. forsendelse. Leveringstiden er op til 30 dage, så bestil i god tid.

Hvor lang tid er miljøzonemærket gyldigt?
De franske miljømærker er gyldige i hele køretøjets levetid, så længe køretøjet har samme registreringsnummer, som miljømærket er udstedt til. Skifter du forruden i køretøjet, skal du desværre købe et nyt mærke. Reglen gælder for alle – også udenlandske køretøjer.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.