• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. september 2017 - Scandlines

Hvad betyder mest for dig?

Ny undersøgelse viser, hvad der betyder mest på ferien.

Danskerne vil spise sig til god ferie. Danskerne vil spise sig til god ferie.

Scandlines

En omfattende analyse af danskernes feriesøgninger på internettet viser, at primært indkvarteringsmuligheder og mad har betydning for valget af destination.
 
Når familien, parret eller andre rejselystne danskere skal bestemme sig for en feriedestination, er det i høj grad indkvartering og madoplevelser, der er vigtige på ferien. En omfattende analyse foretaget af reklamebureauet Hjaltelin Stahl på vegne af færgerederiet Scandlines dykker ned i de ord, som danskerne oftest søger på i forbindelse med ferie.
 
Først og fremmest går danskerne op i, hvordan de skal bo på feriedestinationen. Således viser undersøgelsen, at danskerne i løbet af et år foretager 9,3 mio. søgninger på ordet ”hotel” i forbindelse med ferie. Lidt mere overraskende er det, at ”mad” og herunder ost, restauranter, cafeer, Michelin og street food, kommer lige i hælene med 9 mio. søgninger – foran både forlystelser og seværdigheder, der først indtræder på henholdsvis ottende- og tiendepladsen.
 
På tredjepladsen over de mest søgte ord ligger ”camping”, mens fjerde-, femte-, og sjettepladsen går til ”museum”, ”lejlighed” og ”butikker”.
 
Scandlines, der hvert år sejler hundredetusindevis af danskere til Tyskland, har taget initiativ til undersøgelsen for at gøre det så let som muligt for danskerne at finde frem til populære ferieoplevelser i nabolandet mod syd – uanset om man som rejsende søger input til weekendturen eller til en længere ferie.
 
Ifølge Danmarks Statistik ligger Tyskland på andenpladsen over danskernes foretrukne rejsemål, kun overgået af Spanien. Og i et nyt inspirationssite på nettet har rederiet nu kortlagt de efterspurgte oplevelser i det populære ferieland.  
 
”Danskerne er enormt kvalitetsbevidste, og især gourmet-bølgen har fået godt fat. Der er rig mulighed for fantastiske madoplevelser i Tyskland, og faktisk har Tyskland alt det, som danskerne efterspørger. Det vil vi gerne vise danske rejsende, og derfor er vi gået i luften med et inspirationssite, der identificerer en lang række gode ferieoplevelser lige syd for grænsen,” fortæller Brian L. Hansen, der er Product Manager hos Scandlines.
 
Undersøgelsen fra Hjaltelin Stahl viser, at 87 procent af alle danskere, der rejser på ferie i Tyskland, bruger nettet i forbindelse med booking af rejsen. Samtidig fortæller undersøgelsen, at det især er den korte afstand og muligheden for kør-selv-ferie, der sender nabolandet til tops.
 
Inspirationssitet har fået navnet Tæt på Tyskland og samler et stort udvalg af tips, tricks, hoteller og ferieoplevelser centreret i Nordtyskland og storbyerne Berlin og Hamborg.
 
Analysen er foretaget af reklamebureauet Hjaltelin Stahl og er bl.a. baseret på ’Marktinformation Incoming –
Tourismus Deutschland 2016/17 Dänemark’ fra Tysklands nationale turismeorganisation, Tourismus Deutschland.
Derudover er der foretaget yderligere målgruppe- og søgeordsanalyser for at identificere danskernes interesser og søgeadfærd relateret til rejser og ferier.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.