• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
5. oktober 2017 - Suzuki

Den nye Suzuki Swift

Suzuki har Danmarkspremiere på den nye Swift.

Den ny Swift har dansk premiere i weekenden den 7. - 8. oktober, hvor der er åbent hus hos alle landets Suzuki forhandlerne. Den ny Swift har dansk premiere i weekenden den 7. - 8. oktober, hvor der er åbent hus hos alle landets Suzuki forhandlerne.

Suzuki

Den nye Suzuki Swift er en køreglad supermini, der præsenteres til danmarkspremieren hos Suzuki forhandlerne i weekenden den 7. og 8. oktober.

Den fås til priser fra lige under 130.000 kroner inkl. 90 hk motor og udstyr som aircondition, cd-radio med Miniklassens køreglade bil - Suzuki Swift - gasser op til dansk premiere den første weekend i oktober.

Den nye generation af Suzuki Swift er den tredje gennemgribende modernisering af Suzukis bedst sælgende model gennem tiderne. Med lavere vægt, turbokræfter og et bredere og lavere karrosseri bliver der mere sjov i gaden, når den køreglade mini slippes løs i svingene på dansk asfalt. Med priser, der begynder ved 129.990 kr. for en Swift med 90 hk, demonstrerer Suzuki, at underholdende køreegenskaber fortsat kan forenes med god økonomi og attraktive priser. Og det vil den foreslåede ændring af registreringsafgifterne ikke ændre på. Priserne før og efter en evt. ændring pr. 3. oktober er nemlig de samme.

Nyt teknisk grundlag
Den ny Swift er rummeligere og mere økonomisk end sin forgænger. Samtidig har Suzuki bevaret det fokus, som har været gældende siden første generation, nemlig at levere køreglæde til en god og danskervenlig pris.

Forbedringerne er skabt på et helt nyt teknisk grundlag. Den nye Swift er nemlig bygget på Suzukis nye platform HEARTECT. Det er den stiveste og letteste platform fra Suzuki nogensinde, og den er stærkt medvirkende til, at den ny Swift er ca. 120 kg lettere end sin forgænger. Den kan nu mønstre en køreklar vægt fra kun 935 kg, hvilket gør den til klassemester i denne disciplin.

Autentisk design og bedre plads
Swift er nu 4 cm bredere, 1,5 cm lavere og 1 cm kortere på en akselafstand, der er forlænget med 2 cm. De nye dimensioner er indført med respekt for Swift-modellens DNA. Således er alle de karakteristiske kendetegn, der har været med til at give Swift sin ikoniske status, bevaret om ikke forstærket.

Den nye model fås kun som 5-dørs, men med de elegant integrerede greb til bagdørene er det lykkedes at skabe et design med samme spændstige fremtoning som en 3-dørs version. I kabinen er der kræset for fører og forsædepassager med sportsinspirerede sæder, D-formet læderrat og et instrumentpanel, der er vinklet 5 grader ind mod føreren for optimal betjening.
Kabinen er generelt blevet mere rummelig. Til alle passagerer er der således blevet mere skulderplads og på anden sæderække også mere benplads og hovedhøjde. Bagagerummet er vokset med 25 procent foruden at være blevet mere regulært udformet.

Flere kræfter, bedre økonomi
Der er to benzinmotorer i programmet. Dualjet-motoren på 1,2-liter yder 90 hk og sætter dermed den højeste standard for ydelse i klassens indgangsmodeller. Alligevel har den en EU-norm ved blandet kørsel på flotte 23,3 km/l.

Boosterjet er en 1,0-liters turbomotor, der med en ydelse på 112 hk er en af klassens kraftigste små turbomotorer. Og her er EU-normen 21,7 km/l. Den ny Swift er i øvrigt den første Suzuki-model, der tilbyder turbo i kombination med Suzukis milde hybrid-teknik. Hybridsystemet assisterer benzinmotoren i fremdriften foruden at genindvinde energi ved deceleration og sikrer nærmest lyd- og vibrationsfri stop og start af motoren.

Med mild-hybridsystemet forbedres benzinøkonomien med ca. 7 procent, nemlig til 23,3 km/l for Swift med Boosterjet-motor og til hele 25,0 km/l for Dualjet-modellen.

Masser af udstyr og danskervenlige priser
Allerede i den billigste Club-version til 129.990 kr. med Dualjet-motor er der aircondition, CD-radio med USB, Bluetooth, el-spejle med varme, el-ruder for, centrallås, LED-kørelys, læderrat og 15-tommers stålfælge.

Som Action-model koster Swift fra 141.990 kr. med Dualjet-motor og fra 159.990 kr. i den turboladede Boosterjet-version. Disse har i tillæg vigtigt udstyr som 7-tommers touchscreen med DAB+ radio og bakkamera samt tågelygter, sorte ruder, sædevarme og 16-tommers alufælge.

Club- og Action-modellerne fås også med en sikkerhedspakke, der indeholder en radarbaseret automatisk nødbremse og aktiv fartpilot. Den aktive fartpilot holder selv afstanden til den forankørende bil. Sikkerhedspakken har en merpris på kun 5.000 kr.

På Exclusive-niveau toppes der yderligere op. Foruden mild-hybridteknik og nyt sikkerhedsudstyr kommer der fuldautomatisk klimaanlæg, navigation, el-ruder for og bag samt fuld LED-pakke.

Exclusive-priserne begynder ved 164.990 kr. for versionen med Dualjet-motor inklusive mild hybrid. Denne pris inkluderer også en kamera- og laserbaseret nødbremse med fodgængergenkendelse samt vognbaneassistent, slingreadvarsel, aktiv fartpilot og LED-forlygter med automatisk op- og nedblænding.

Danmarkspremiere den 7. – 8. oktober
Den ny Swift har dansk premiere i weekenden den 7. - 8. oktober, hvor der er åbent hus hos alle landets Suzuki forhandlerne. Her står hele programmet klar til præsentation og prøvekørsel, så kunderne ved selvsyn kan komme ud og opleve, hvor helstøbt, køreglad og letkørt den nye Suzuki Swift er blevet.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.