• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. oktober 2017 - Applus Bilsyn

Tid til vinterdæk

Tæt på 1 mio. skifter til vinterdæk i oktober.

Glatte veje og frost rykker nærmere, og derfor skifter hovedparten af danskerne til vinterdæk fra nu og frem til slut november, viser ny undersøgelse fra Applus Bilsyn. Glatte veje og frost rykker nærmere, og derfor skifter hovedparten af danskerne til vinterdæk fra nu og frem til slut november, viser ny undersøgelse fra Applus Bilsyn.

Applus Bilsyn

Selvom frosten holder igen, er danskerne allerede godt i gang med at få vinterdæk på bilen. Ny undersøgelse fra Applus Bilsyn, der har spurgt 1.404 bilister i september, viser, at flertallet af bilisterne får nye ’gummivaner’ fra oktober og frem.

’Vi er store tilhænger af vinterdæk’
Ifølge undersøgelsen får 900.000 bilister vinterdæk på i oktober, mens lidt over 1,3 mio. bilister venter til november. Ca. 100.000 udskyder dækskiftet til december, en kvart mio. skifter slet ikke.

“Danskerne er store tilhængere af vinterdæk. Faktisk viser en tidligere Applus Bilsynundersøgelse blandt 2.565 bilister, at seks ud af ti bilister ønsker et lovkrav om vinterdæk i Danmark ligesom i Sverige. Alle tests bekræfter, at biler med vinterdæk får en kortere bremselængde på veje med sne og is end biler på sommerdæk”, siger adm. direktør Per V. Rasmussen fra Applus Bilsyn.

Forebyg rust
Vinterdæk er imidlertid ikke det eneste, bilisterne skal sørge for. Det kolde vejr er traditionelt skrap kost for bilerne – især hvis de ikke er beskyttet mod sne og salt. Og det er mange både ældre og helt nye biler ikke.

”Har man en brugt bil, anbefaler vi at få bilen rustbehandlet hvert andet til tredje år. Men selv ikke med en ny bil er man altid sikret mod rust. Der stor forskel på, hvilken rustbeskyttelse biler får fra fabrikken. Derfor anbefaler vi alle at få et professionelt tjek af bilen, når man alligevel er til bilsyn. Hos Applus Bilsyn er det en fast del af bilsynet at tjekke for rust, og vi vil gerne have kunderne med under bilen, så de selv kan se bilens stand,” siger Per V. Rasmussen.

Faktaboks: 15% rabat på rustbeskyttelse

Applus Bilsyn kontrollerer bilerne i forbindelse med bilsynet, og er der behov for en behandling, kan man få 15% rabat gennem synskæden, som har mere end 120 indleveringssteder i forbindelse med rustbeskyttelse.

Teknologisk Institut: Her sætter rust sig
Ifølge Teknologisk Institut er undervogn og hulrum, der vedvarende udsættes for vand, salt og stenslag, mest udsatte for rust. Rust på bl.a. bremserør, styretøj, bagbro, forbro eller ophæng til hjul kan skade bilens sikkerhed.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.