• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. oktober 2017 - Toyota

Toyota GR HV Sports Concept

Toyota afslører konceptudgave af ny sportsvogn.

Toyota er klar med en opsigtsvækkende nyhed ved biludstillingen Tokyo Motor Show sidst i oktober. Toyota er klar med en opsigtsvækkende nyhed ved biludstillingen Tokyo Motor Show sidst i oktober.

Toyota

Toyota har netop løftet sløret for en ny sportslig konceptbil med navnet Toyota GR HV Sports Concept. GR HV Sports viser en ny måde at nyde biler på ved at integrere det sjove fra en sportsbil i en miljørigtig og bæredygtig indpakning.

Når 45. udgave af Tokoyo Motor Show løber af stablen 25. oktober, indtager en helt ny sportslig konceptbil scenen hos Toyota. Koncept sportsvognen har fået navnet GR HV Sports Concept, hvilket røber, at der er tale om en sportsvogn med hybridteknologi – dvs. med både benzin- og elmotor.

Den opsigtsvækkende sportsvogn er designmæssigt et godt miks af elementer fra Toyotas innovative motorsportsafdeling, TOYOTA GAZOO Racing, og ældre klassikere som Toyota Sports 800 og Toyota Supra. Det er især det karakteristiske targa-tag, som bringer tankerne hen på de lidt ældre Toyota sportsvogne.

Bilen er en fuldblods sportsvogn, der får sine kræfter fra Toyotas hybridracer system, THS-R (Toyota Hybrid System-Racing), som også anvendes i Toyotas Le Mans hybridracerbil, TS050 Hybrid. Et par karakteristiske LED-forlygter trækker også tydelige bånd til Le Mans hybridraceren ligesom sportsvognens 5-bolts letvægts alufælge.

Det tætte bånd til motorsporten fortsætter inde i kabinen. For at skabe en oplevelse af at sidde i en racerbil er der placeret en funktion centralt i bilen, hvor du selv kan vælge mellem automat eller manuel gearkasse.

På toppen af gearknoppen sidder en start/stop-knap under en rød ”hætte”, og man får følelsen af, at man affyrer en raket ved at vippe den røde hætte op og trykke på knappen for at starte bilen.

GR HV Sports Concept måler 440 cm i længden, 181 cm i bredden og kun 128 cm i højden og er til sammenligning derfor både længere, bredere og lavere end Toyotas nuværende eneste nye sportsvogn GT86. De to sportsvogne har dog noget centralt til fælles i form af baghjulstrækket samt placeringen af motoren foran.

Der er ingen konkrete informationer om motorens ydelse i koncept sportsvognen, men hybridbatteri ligger placeret centralt i bilen, hvilket bidrager positivt til bilens sportslige køreegenskaber.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.