• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
31. oktober 2017 - Autocom.dk

Fremryk bilkøbet og spar penge

Autocom har samlet gode råd omkring afgiftnedsættelsen.

Kør videre I din brugte benzinsluger eller køb en ny hybridbil som Toyota C-HR Enter – udgiften er efter afgiftnedsættelsen næsten den samme, påpeger Autocom.dk. Kør videre I din brugte benzinsluger eller køb en ny hybridbil som Toyota C-HR Enter – udgiften er efter afgiftnedsættelsen næsten den samme, påpeger Autocom.dk.

Autocom efter afgiftsnedsættelse: Fremryk bilkøbet og spar penge

I stedet for at køre videre i din nuværende benzinsluger kan det være en god idé for private at fremrykke købet af ny bil, påpeger Autocom.dk efter afgiftsnedsættelsen.

Mellemstore hybridbiler og andre biler, der går langt på literen, er efter afgiftsnedsættelsen blevet så billige, at det kan være en god idé for private bilejere at fremskynde deres bilskifte, påpeger specialisterne hos Autocom.dk. Bedre eksportpriser på benzinslugere er med til yderligere at forbedre regnestykket. Mere om det senere. Lad os tage et eksempel, som chefanalytiker Niels Grøftehauge på bilvurderingsportalen bilpriser.dk har leveret til denne artikel: Er man pendler og kører 30.000 km om året i en otte år gammel bil, der kører 12 km på literen til 10,50 kroner literen og 4.700 kroner i ejerafgift om året, vil man de næste fire år komme af med 183.800 kroner til benzin, ejerafgift og værditab. Der er her tale om en stor og pænt udstyret familiebil bil af et populært mærke. Dens værditab i de fire år anslås til 60.000 kroner.

Billigere med ny bil
For 5.265 kroner mindre end det, 178.535 kroner over fire år, kan man køre i en spritny hybridbil som Toyota Auris 1.8 H1 med 136 villige hestekræfter. Det skyldes, at bilen kører 28,6 km på literen, kun koster 620 kroner om året i ejerafgift og har en meget fornuftig afskrivning på 132.000 kroner over fire år. Der regnes her med, at reparationsudgifterne på den gamle bil går lige op med de nettorenter, man skal betale ved køb af ny bil. Så hvis man har penge stående i banken til nul procent i rente, vinder den nye bil med en endnu større margen. Så er det bare afsted til forhandleren.

Besparelse på 54.000 kroner

Kan man nøjes med en Toyota Yaris 1,5 H1 med 100 hk, der kører 30,3 km på literen, er udgiften kun 129.749 kroner over fire år – en besparelse på 54.000 kroner. Ønsker man derimod at flotte sig lidt og gerne vil køre i en lidt smart bil som den, man sælger, skal man af med 190.388 kroner for at sidde bag rattet i den skarpt designede Toyota C-HR Enter i fire år. Det er kun knap 6.600 kroner dyrere end at fortsætte i den gamle BMW, Mercedes-Benz, Volvo, Audi, Alfa Romeo eller hvad man nu måtte køre i.

– Med andre ord er det penge lige ned i foret at sælge den gamle bil, for eksempel på en online auktion, og købe en helt ny, konkluderer Thomas Friis Pedersen, ansvarlig for Autocom.dk. 

Rabat på bilsalget
For at gøre det endnu bedre at sælge nu er Autocom.dk klar med et rigtigt godt tilbud til de private bilejere, nemlig en rabat på 1.500 kroner på Totalservice frem til 15. november. Det vil sige, at en konsulent fra Autocom kommer og tjekker bilen, fotograferer den, lægger den på onlineauktionen og på den måde skaffer sælgeren den rigtige pris på den hurtigste tid. Forhandlerne byder nemlig helst på biler, der er beskrevet i alle detaljer.

– Det vil selvfølgelig være fristende bare at give den gamle bil i bytte for en ny, men især ved skifte til et nyt mærke kan det betale sig at bruge vores portal. Ved at lade hundredvis af forhandlere landet over konkurrere om bilen, finder vi frem til præcis den forhandler, der har behov for bilen og måske endda står med en kunde til den. Vi når meget bredt ud, siger Thomas Friis Pedersen.

Han tilføjer, at hvis man selv ønsker at sætte bilen på portalen, er der fuld telefonsupport. Kun forhandlere kan købe biler på auktionen, de betaler straks og henter selv bilen, hvis det er aftalen mellem parterne. Tilfredsheden blandt brugerne er da også i top. På Trustpilot får Autocom.dk 8,3 ud af 10 mulige point.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.