• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. november 2017 - FDM

Højt sikkerhedsniveau

Euro NCAP-test tester nyt sikkerhedsfradrag.

Selv testet uden automatisk nødbremsesystem (AEB) er der fem Euro NCAP-stjerner til Citroën C3 Aircross. I Danmark bliver AEB dog standardudstyr. (Foto: FDM/Euro NCAP) Selv testet uden automatisk nødbremsesystem (AEB) er der fem Euro NCAP-stjerner til Citroën C3 Aircross. I Danmark bliver AEB dog standardudstyr. (Foto: FDM/Euro NCAP)

FDM

Sikkerheden er i top i den seneste Euro NCAP-test, hvor alle testens otte biler opnår de maksimale fem Euro NCAP-stjerner. Resultatet bør dermed udløse det nye sikkerhedsfradrag på op til 12.000 kroner. FDM vil holde øje med priserne på de testede biler for at sikre, at hele fradraget lander i forbrugernes lommer.

Efterårets sidste test fra europæiske Euro NCAP, der sikkerhedstester nye biler, er godt nyt for bilkøberne. Sikkerheden er nemlig ikke bare i top blandt puljens otte biler, der alle opnår de maksimale fem Euro NCAP-stjerner. Resultatet udløser også det nye højere sikkerhedsfradrag. Fradraget gives til biler, der får fem Euro NCAP-stjerner, og blev firedoblet i forbindelse med den seneste afgiftsnedsættelse. Afhængig af bilens pris medfører fradraget et prisnedslag på mellem 6.800 og 12.000 kroner.
 
”FDM har længe kritiseret, at vi i Danmark har haft afgifter på sikkerhed. Derfor er det positivt, at man har valgt at hæve fradraget på sikkerhed. Det er et vigtigt signal om, at sikkerheden betaler sig,” siger FDMs repræsentant i Euro NCAP, Søren W. Rasmussen, og tilføjer:
 
”Det nye sikkerhedsfradrag gælder alle biler, der har fået fem Euro NCAP-stjerner. I FDM vil vi naturligvis holde øje med, at importørerne husker at regne hele sikkerhedsfradraget med ind i bilens pris.”
 
Særligt i kollisionstesten imponerer de otte biler med en god beskyttelse af fører og passagerer. Også når det gælder de nye vigtige sikkerhedssystemer, er bilerne generelt veludstyret. Eksempelvis har de, med en enkelt undtagelse, et automatisk nødbremsesystem som standard. Kun Opel Crossland X har nødbremsen som ekstraudstyr.  
 
”Der er ingen tvivl om, at Euro NCAP’s testarbejde har været afgørende for den udvikling, vi har set inden for nye bilers sikkerhed. Resultatet er, at biler i dag er markant mere sikre end for bare få år siden. Den udvikling ses også tydeligt hos de otte biler i den aktuelle test. Fra årsskiftet skærper Euro NCAP kravene endnu en gang. Det betyder blandt andet, at biler uden automatisk nødbremse ikke længere vil kunne opnå de maksimale fem Euro NCAP-stjerner,” siger Søren W. Rasmussen.
 
Se alle resultaterne fra den seneste og tidligere Euro NCAP-test på www.fdm.dk/crashtest

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.