• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
7. december 2017 - De Danske Bilimportører

Bilsalget styrer mod nyt rekordår

November salget i år kom på niveau med sidste år.

Nissan Qashqai topper salgstallene for november med 951 solgte eksemplarer. Nissan Qashqai topper salgstallene for november med 951 solgte eksemplarer.

De Danske Bilimportører

Bilsalget er, efter november måned og efterårets usikkerhed om bilafgifterne, fortsat på niveau med sidste års rekordsalg. Salget blev i november stort set det samme (plus 0,2%) som i november ’16 og blot 530 biler under (-2,9%) oktober, der var stærkt påvirket af afgiftsnedsættelsen.

Salget af personbiler i 2017 er således efter november måned på 205.277 hvilket er knap én procent (0,9%) over rekordåret 2016 hvor der efter november var solgt 203.523 personbiler.

Direktør i De Danske Bilimportører Gunni Mikkelsen udtaler:
”Den megen debat om bilafgifterne i efteråret skabte naturligvis stor usikkerhed og påvirkede salget markant, men nu er afgifterne sat ned, usikkerheden væk og efter 11 måneder er salget på niveau med sidste års absolutte rekord. Til og med november er der kommet 205.277 nye personbiler på de danske veje, hvilket er marginalt mere end sidste års 203.523.”

De Danske Bilimportører oplyser, at da hovedlinjerne i den politiske aftale om bilafgifterne var på plads den 21/9, satte det skub i bilsalget, af især de mindre biler. Modsat betød aftalen, at salget og leveringen af de større biler, der stod til at blive billigere, i mange tilfælde blev udsat til oktober, hvorfor tallet for denne måned var højere. Oktober og til dels november var præget af nogen usikkerhed på leasingområdet, men reglerne er nu klare og der er kommet rigtig mange leasing tilbud på markedet igen, og således også et større salg.

”November blev naturligvis også påvirket af de nye afgifter. Først i løbet af måneden blev reglerne for leasing endelig kendt, hvilket igen satte gang i antallet af leasingtilbud. Leasingandelen som normalt ligger på 44% faldt i oktober til ca. 30%, men steg igen i november (36% pr. 25. november) og vi forventer at den stiger til det tidligere niveau, da der allerede nu er kommet rigtig mange tilbud på markedet” udtaler Gunni Mikkelsen.

De Danske Bilimportører oplyser, at den offentlige debat om bilafgifterne fra slutningen af august og frem til oktober skabte stor usikkerhed og holdt køberne for nogen biltyper tilbage, således gik salget 30-40% tilbage. Fra slutningen af september blev afgifterne sat ned og det resulterede igen i en stor efterspørgsel. Da reglerne for leasing imidlertid fortsat ikke var helt klare var interessen for direkte køb af bilerne derfor i højsædet. Nu er reglerne på alle områder, også for leasing, privat såvel som erhverv, klare og markedet på vej tilbage til normaltilstanden igen.

’Vi havde naturligvis gerne været foruden efterårets usikkerhed om bilafgifterne og den betydelige usikkerhed som den resulterede i blandt både køberne og forhandlerne. Men nu er reglerne på alle områder klare - der er ro om priserne og de er, for de flestes vedkommende, faldet. Leasingreglerne er nu også klare og der er allerede mange tilbud i markedet. Der er rigtig mange kunder i butikkerne, besøg på nettet og salgstallene ser meget positive ud, så vi forventer en absolut god efterspørgsel og et stabilt marked i den kommende tid.’ udtaler direktør hos De Danske Bilimportører Gunni Mikkelsen.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.